»Blog

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα επιβάλλει αποστάγματα Κατσάρος!

στην κατηγορία :  Blog

Τζέλα Βέκιου. Καθαρά Δευτέρα: η μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της πιο σημαντικής περιόδου νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο και έχει σαν στόχο να μας βάλει στο κλίμα της νηστείας εξαγνίζοντας (=καθαρίζοντας, εξ’ ου και ο τίτλος «Καθαρά») σώμα και πνεύμα. Με την πρώτη ματιά ακούγεται κάπως… άνοστο αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Αν απλά αναλογισθούμε την πληθώρα των εδεσμάτων που …

#editorschoice: Κρασί και Τσικνοπέμπτη… όπου καπνός και γλέντι!

στην κατηγορία :  Blog

Γιώργος Βέκιος. Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παρεξηγημένη γιορτή. Στις μέρες μας έχει συνδεθεί με την κρεατοκατανάλωση και μόνο. Όμως, έχει βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα και μάλλον συνδέεται με τη Διονυσιακή λατρεία. Ο Διόνυσος, κατά το δωδεκάθεο, ήταν ο θεός της γονιμότητας και οι αρχαίοι ‘Ελληνες τον τιμούσαν με μεγάλους εορτασμούς, τα Διονύσια. Ο λαογράφος Δημήτριος Λουκάτος, ερμηνεύει την αρχαία αυτή …

#editorschoice: 8 Κρασιά για να ερωτευτείτε…

στην κατηγορία :  Blog

Ειρήνη Τσιριγώτη. Κάποιοι την περιμένουν πώς και πώς, άλλοι πάλι γκρινιάζουν (όχι εγώ!) θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα πανηγύρι καταναλωτισμού, όπως και να έχει, στις 14 Φεβρουαρίου, στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζουν οι ερωτευμένοι (μεταξύ αυτών κι εγώ..!). Η Ιστορία Διάφορες παραδόσεις έχουν επικρατήσει για τον προστάτη των ερωτευμένων με την επικρατέστερη να ισχυρίζεται ότι ο …

#tastereport: iSommelier, το μεγάλο πείραμα

στην κατηγορία :  Blog

Τζέλα Βέκιου. Η εταιρεία Masterzen, όπως μας υπόσχεται και το όνομά της, έχει master στην τέχνη του Ευ Ζειν και για να το αποδείξει έκανε ένα πείραμα: μάζεψε μερικούς «ερευνητές» (μέσα σε αυτούς και εμένα) στο εστιατόριο My Park και τους πρόσφερε δύο κρασιά – ένα ερυθρό Κτήμα Γαία και ένα λευκό Θαλασσίτη από τη Γαία Οινοποιητική – με και …

#editorschoice: Ώρα για Φυσαλίδες!

στην κατηγορία :  Blog

Ειρήνη Τσιριγώτη. Είναι λαμπερές, κάποιες φορές επίμονες, πότε κομψές πότε πληθωρικές, πάντα όμως αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των αφρωδών κρασιών που έχουν την τιμητική τους με αφορμή ένα ιδιαίτερο ρεκόρ Γκίνες! Το ρεκόρ Συγκεκριμένα, στις 3 Φεβρουαρίου του 2014 σημειώθηκε ρεκόρ Γκίνες από το Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό κέντρο της πόλης Garibaldi, στη Νότια Βραζιλία, για το μεγαλύτερο ποτήρι γεμισμένο με …

#tastereport: Ο Gérard Bertrand και η Βιοδυναμική καλλιέργεια…

στην κατηγορία :  Blog

Τζέλα Βέκιου. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα το WSPC, σε συνεργασία με την Genka και τα Cellier, αποφάσισε να μας κάνει ένα μεγάλο δώρο: ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό Masterclass με θέμα τα βιοδυναμικά κρασιά του διακεκριμένου οινοπαραγωγού και πρώην παίκτη ράγκμπι της Εθνικής Γαλλίας Gérard Bertrand. Και ναι, ήταν τόσο επιμορφωτικό και γευστικό όσο ακούγεται… Τι είναι η βιοδυναμική καλλιέργεια? Πρόκειται για …

Παλαιότερα

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.