Τσίπουρο των Φίλων, Οινοποιία Λαφαζάνης

Γιώργος Βέκιος.

Η πολύ επιτυχημένη επαγγελματική πορεία του Σπύρου Λαφαζάνη είναι γνωστή. Με το οινοποιείο στην Νεμέα και το δεύτερο στην Πύλο έχει δημιουργήσει μια δυναμική εταιρία με προϊόντα που ικανοποιούν όλους τους ουρανίσκους. Τα κρασιά λοιπόν άνοιξαν τον δρόμο για την αξιοποίηση και των στεμφύλων, με αποτέλεσμα την παραγωγή αποσταγμάτων από τις φημισμένες ποικιλίες της Πελοποννήσου. Το Τσίπουρο των Φίλων, είναι χωρίς γλυκάνισο μέσα σε μια όμορφη συσκευασία (φθοριωμένη φιάλη και χρυσοτυπία της ετικέτας) κατάλληλη και για δώρο. Έχει τιμηθεί με χρυσό βραβείο στον 4ο Διαγωνισμό Αποσταγμάτων στην Θεσσαλονίκη (18ος Δ.Δ.Ο.Α.Θ)

Πρόσθετες πληροφορίες:

Τύπος: Χωρίς γλυκάνισο
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Μοσχάτο, Σαββατιανό
Αλκοόλ: 40 %vol
Τιμή: 13,00 / φιάλη 700

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Όμορφη ελκυστική μύτη με χαρακτήρα γλυκό του κουταλιού σταφύλι με αρμπαρόριζα. Νότες μοσχάτες συμπληρώνουν το άρωμα. Στο στόμα, αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν η μαλακιά, βελούδινη υφή του (ας αναλογιστούμε τους 40 βαθμούς αλκοόλης) και ένας γλυκός χαρακτήρας. Δουλεύοντας μια γουλιά, το άρωμα στο στόμα, βγάζει φρούτα σε κομπόστα (αχλάδι).

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ξέρουμε ότι το τσίπουρο είναι ένα καλό συνοδευτικό μαζέδων. Θα έλεγα Το τσίπουρο των Φίλων, με την γλυκόπιοτη γεύση, μπορεί να καταναλωθεί το ίδιο καλά και σκέτο. Και καθώς ο καιρός θα βελτιώνεται (πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι), λίγο κρύο νερό ή ένα παγάκι θα το κάνουν πιο ευχάριστο. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει να τσιμπολγήσουμε διάφορους μαζέδες με την συντροφιά μας.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.