Γνωριμία με το Domaine Agrovision

Στην περιοχή του Ξηροποτάμου της Χαλκιδικής – που σαν μια τεράστια τρίαινα του Ποσειδώνα τρυπάει τη θάλασσα – συναντάμε το Domaine Agrovision. Εκεί, κοντά στο Άγιο Όρος, βρίσκονται τα αμπελοτόπια που διάλεξαν οι εμπνευστές του κτήματος για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Το Domaine Agrovision ιδρύθηκε το 2011 και τα 64 στρέμματα του αμπελώνα του αποτελούν μία σύνθεση από διάφορα αμπελοτεμάχια σε επιλεγμένες τοποθεσίες, όχι μακριά από το οινοποιείο. Η επιλογή τους έγινε με στόχο να δώσουν εύγευστα και ισορροπημένα κρασιά που θα ικανοποιήσουν όχι μόνο τον ουρανίσκο,.όσο απαιτητικός και αν είναι, αλλά και να τέρψουν τη ψυχή… Έτσι, με γνώμονα αυτό, το κτήμα δημιούργησε και διατηρεί έναν αμπελώνα κατάλληλο να δώσει εξαιρετικά κρασιά, αντάξια των προσδοκιών του. Το έδαφος παρουσιάζει κλίση και είναι αμμώδες, έτσι η αποστράγγιση του νερού το αφήνει να αναπνεύσει,.δεν αναπτύσονται ασθένειες και τα σταφύλια φτάνουν σε πλήρη υγεία στο οινοποιείο. Η έκθεση στον ήλιο αλλά και ο προσανατολισμός του αφήνουν, κυρίως το καλοκαίρι,.τη θαλάσσια αύρα να χαϊδεύει δροσερά τα αμπέλια. Τι καλύτερο μπορεί να περιμένει ένας αμπελουργός από αυτές τις συνθήκες;

Τα «μυστικά» όπλα του Domaine Agrovision

20 Λευκό

20 Λευκό

Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc (Single Vineyard)
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Αλκοολικός βαθμός: 13%Vol
Βραβεία: Χάλκινο Βραβείο στο 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού Θεσσαλονίκης

Το πρασινοκίτρινο χρώμα ανοίγει την όρεξη για τα κυρίαρχα τροπικά φρούτα που ακολουθούν στη μύτη, ενώ σε μια πιο χαμηλή ένταση νότες λευκόσαρκων φρούτων,.όπως το ροδάκινο, ολοκληρώνουν ένα αρμονικό αρωματικό μπουκέτο. Το στόμα θα σου αγγίξει ευχάριστα η δροσερή οξύτητα που του χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και νεανικότητας, χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν ως το τέλος της μακράς του επίγευσης.

Συνοδεύει: Είναι ένα κρασί που θα αγκαλιάσει τα λευκά κρέατα, τα πιάτα με θαλασσινά και τις σαλάτες, αλλά θα αγαπήσει επίσης τα φρούτα και τις ασιατικές γεύσεις.

20 Ροζέ

20 Ροζέ

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Merlot
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Αλκοολικός βαθμός: 13%Vol
Βραβεία: Αργυρό Βραβείο στο 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού Θεσσαλονίκης

Η χρωματική του παλέτα διακρίνεται από ένα απαλό ρόδινο χρώμα ενώ ο αρωματικός του χαρακτήρας αντλεί στοιχεία και από τις δύο ποικιλίες,.χαρίζοντάς σου παιχνιδιάρικες νότες από μικρά κόκκινα φρούτα, μαζί με φράουλα και βύσσινο. Στο στόμα το χαρακτηρίζει η ισορροπία και η αρμονία ανάμεσα στη γλύκα, στο βελούδο και στη δροσερή οξύτητα, που συμπληρώνονται από μία μακράς διάρκειας επίγευση.

Συνοδεύει: Η λεπτή φινετσάτη δομή αυτού του κρασιού το κάνουν ιδανικό σύνοδό για σαλάτες, θαλασσινά, ζυμαρικά και πολλά ακόμα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

20 Ερυθρό

20 Ερυθρό

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Merlot
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Αλκοολικός βαθμός: 14,5%Vol
Βραβεία: Χάλκινο Βραβείο στο 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού Θεσσαλονίκης

Βαθύ προφυρό χρώμα και μύτη που παρουσιάζει πολυπλοκότητα αναδύοντας μεθυστικά αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων,.με κυρίαρχο το φραγκοστάφυλο, πάνω σε ένα φόντο μαύρου πιπεριού. Η αλκοόλη κάνει το στόμα θερμό και γλυκό, ενώ η συνένωση των δύο ποικιλιών δίνει ένα σύνθετο γευστικό αποτέλεσμα με την κάθε μία να χαρίζει κάτι από την προσωπικότητά της. Οι διακριτικές και στρωμένες τανίνες σου κρατάνε συντροφιά μέχρι το τέλος της επίγευσης.

Συνοδεύει: Το πλούσιο στόμα κάνει αυτό το κρασί κατάλληλο για έντονες γεύσεις όπως κόκκινα κρεατικά, μαγειρευτά με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά και φυσικά κίτρινα πικάντικα τυριά.

Ieris Oinos

Ieris Oinos

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Merlot
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Αλκοολικός βαθμός: 15%Vol

Στο ποτήρι το βαθύ κόκκινο χρώμα αυτού του κρασιού σου προδίδει τα αρώματα που θα σε περιμένουν στη μύτη. Τα κυρίαρχα ώριμα μαύρα φρούτα με το πέρασμα της ώρας και αφού το κρασί αναπνεύσει λίγο πρώτα,.δίνουν τη σκυτάλη σε αγαπημένα αρώματα μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Ο συνδυασμός των αρωμάτων και η αρμονία μεταξύ τους σε συνδυασμό με τη γευστική ισορροπία έχει ως αποτέλεσμα μία πλούσια αίσθηση στο στόμα που καταλήγει σε μία μεγάλη επίγευση.

Συνοδεύει: Ένα κρασί που αγαπάει να βρίσκεται δίπλα από πλούσια πικάντικα τυριά, ψητά κρέατα και κρέατα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με πικάντικες σάλτσες.

DOMAINE AGROVISION
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23770.23122 • EMAIL: INFO@AGROVISION-DK.GR