Μελισσόμαντρα Ροζέ, Ελληνικά Κελλάρια

Μελισσόμαντρα Ροζέ, Ελληνικά Κελλάρια

Το κρασί «Μελισσόμαντρα Ροζέ» από την εταιρεία Ελληνικά Κελλάρια παρουσιάζει και περιγράφει ο Γιώργος Βέκιος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6 FM και τους ακροατές της εκπομπής «Το Καταφύγιο των Κυνηγών».

Η εταιρεία Ελληνικά Κελλάρια:

Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μια πολύ μεγάλη και παλιά ελληνική εταιρεία (Κουρτάκης), έχει προχωρήσει στη δημιουργία μιας τριλογίας κρασιών με τον τίτλο Μελισσόμαντρα. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τους τρεις βασικούς τύπους κρασιών στην ξηρή τους εκδοχή: μία λευκή, μία ροζέ και μία ερυθρή ετικέτα. Το όνομα της σειράς είναι δανεισμένο από την μάντρα που έκλεινε το αμπέλι και στην οποία, σε κάποιο της σημείο, οι μέλισσες είχαν κάνει την φωλιά τους. Σε εκείνο το σημείο που τα σταφύλια ήταν τα πιο γλυκά, τα πιο ώριμα από όλα τα υπόλοιπα σημεία του αμπελώνα.

Το κρασί Μελισσόμαντρα Ροζέ:

Εσοδεία: 2017
Είδος οίνου: Ροζέ Ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Στερεά Ελλάδα
Ποικιλία αμπέλου: Grenache
Βαθμοί αλκοόλ: 12 % Vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Μελισσόμαντρα Ροζέ:

Η Μελισσόμαντρα γεμίζει το ποτήρι μας με ένα χρώμα σαν αυτό του ροδιού. Στο αρωματικό της μπουκέτο περιλαμβάνονται ανθικές νότες, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του τριαντάφυλλου και του γιασεμιού. Στο στόμα κυριαρχεί μια γλυκιά αίσθηση, ενώ οι τανίνες εξαιρετικά διακριτικές, όμως υπαρκτές, τόσες όσο να δίνουν ένα τόνο ζωηρότητας στην τελική γευστική εικόνα του κρασιού.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Πρόκειται για ένα κρασί που μπορεί να συνοδέψει εύκολα τις αγαπημένες μας πίτσες, τα γευστικά ζυμαρικά και τα άσπρα κρέατα, χωρίς αυτό να αποκλείει τον συνδυασμό του με φρούτα ή ακόμα και γλυκά σαν επιδόρπιο. Θερμοκρασία κατανάλωσης: 12 – 14 ºC.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

• • •

• • •

Θέλετε περισσότερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα;
Τότε μείνετε συνδεδεμένοι για να δείτε και τα υπόλοιπα!