Φουριάρης, Σόλο – Grape & Gratification

Φουριάρης Σόλο

Η μπίρα «Φουριάρης» από την εταιρεία «Solo» παρουσιάζει και περιγράφει ο Γιώργος Βέκιος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6 FM και τους ακροατές της εκπομπής «Το Καταφύγιο των Κυνηγών».

Η μπίρα:

Πρόκειται για μια ελλήνική προσπάθεια που παράγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για την παραγωγή της έχουν χρησιμοποιηθεί τα βασικά υλικά μιάς μπύρας: βύνη κριθαριού και σταριού, λυκίσκος και μαγιά. Είναι μια μπίρα με αρκετή πίκρα κάτι το οποίο δηλώνεται και στην ετικέτα της (αναγράφονται 100 IBU), ενώ παράλληλα διαθέτει και αρκετά υψηλό αλκοόλ. Αυτά τα δύο στοιχεία ήταν που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μου. Φουριάρικο, στην Κρήτη χαρακτηρίζουν το ελεύθερο, ανυπότακτο ζώο, εξ’ου και το όνομα της μπίρας «Φουριάρης».

Τύπος: Imperial Ιmperial India Pale Ale
Βαθμοί πίκρας: 100 ΙBU
Αλκοόλ: 10,00 % Vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Στην όψη ο Φουριάρης εμφανίζεται με χρώμα πορτοκαλόχρυσο και με έναν μέτριο αφρισμό. Η μύτη του είναι πυκνή με κυρίαρχα αρώματα αυτά της μαρμελάδας πορτοκαλιού και των δημητριακών από την βύνη. Στο στόμα παρουσιάζεται αρκετά παχύ, γλυκό στην αρχή (εξαιτίας του υψηλού αλκοολικού βαθμού) αλλά με πικρό τελείωμα (από τον λυκίσκο). Νύξεις καραμέλας και καφέ αλλά και μερικές γήινες νότες έρχονται να συμπληρώσουν το ήδη πολύπλοκο αρωματικό τοπίο.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Η υψηλά πικρή γεύση του Φουριάρη μπορεί να συνδυαστεί και με φαγητά που έχουν αντίστοιχα έντονη γεύση. Θερμοκρασία κατανάλωσης: 10 ºC.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

• • •

+ INFO: Ποια είναι η συγγένεια της μπίρας με το ουίσκι; Για την παραγωγή της μπίρας χρησιμοποιούνται κριθάρι ή και οι άλλοι σπόροι (όπως σίκαλη, σιτάρι, καλαμπόκι) που ύστερα από ειδική κατεργασία δίνουν το πολυαγαπημένο ποτό. Για να παραχθεί ουίσκι, ακολουθείται μια ανάλογη διαδικασία, η οποία καταλήγη σε μία αντίστοιχη μπίρα η οποία με την σειρά της αποστάζεται καταλήγοντας στο προϊόν που όλοι γνωρίζουμε: το ουίσκι.

• • •

Θέλετε περισσότερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα;
Τότε μείνετε συνδεδεμένοι για να δείτε και τα υπόλοιπα!