Φιλέρι Ροζέ, Nestor

Φιλέρι Ροζέ, Nestor

Tο κρασί «Φιλέρι Ροζέ» από την εταιρεία «Nestor» παρουσιάζει και περιγράφει ο Γιώργος Βέκιος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6 FM και τους ακροατές της εκπομπής «Το Καταφύγιο των Κυνηγών».

Το κρασί Φιλέρι Ροζέ:

Τα κρασιά από την ποικιλία αμπέλου Φιλέρι μπορούν να εμφανίζονται με διάφορες χρωματικές παραλλαγές που ξεκινάνε από λευκό και φτάνουν μέχρι και ροζέ. Στο οινοποιείο του Νέστωρα με έδρα την Πύλο, έχουν οινοποιήσει την ποικιλία με δύο τρόπους έτσι ώστε να έχουν ένα λευκό κρασί και ένα ροζέ. Στο σημερινό αφιέρωμα διαλέξαμε να δοκιμάσουμε και να παρουσιάσουμε την ροζέ εκδοχή.

Εσοδεία: 2018
Τύπος: Ερυθρωπός οίνος
Κατηγορία: ΠΓΕ Τριφυλία
Ποικιλία: Φιλέρι
Αλκοόλ: 12,7 % Vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Φιλέρι Ροζέ:

Έχει ένα ελκυστικό ροδοπορτοκαλί χρώμα, που όμως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και σαν ανοιχτό σομόν. Αρωματικά στην μύτη διακρίνονται αρχικά ώριμα φρούτα αλλά και εσπεριδοειδών νότες, ενώ στο στόμα ξεκινάει με μια γλυκιά επίθεση. Το σώμα του είναι αρκετά γεμάτο και σχεδόν πικάντικο με την οξύτητα και το διοξείδιο του άνθρακα να του δίνουν ένα τόνο δροσιάς. Το τελείωμά του είναι επίσης αρωματικό με κυρίαρχο άρωμα αυτό του λεμονιού.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Απολαύστε το Φιλέρι Ροζέ παρέα με ζυμαρικά, ελαφρά άσπρα κρέατα και φυσικά μαλακά κίτρινα τυριά. Θερμοκρασία κατανάλωσης: γύρω στους 12°C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

• • •

+ INFO: Το Φιλέρι είναι μια ποικιλία αμπέλου που καλλιεργούν στην Πελοπόννησο. Θα βρούμε μεγάλες εκτάσεις φυτεμένες στην Αρκαδία, στο οροπέδιο της Τρίπολης αλλά και στην Μεσσηνία. Ειδικά στην Τρίπολη η συγκεκριμένη ποικιλία έχει έναν πιο αρωματικό χαρακτήρα και για αυτό και χαρακτηρίζεται ως Μοσχοφίλερο. Παράλληλα, στην Μεσσηνία το Φιλέρι εκδηλώνει έναν διαφορετικό οργανοληπτικό χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη ποικιλία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο επηρεάζεται το τελικό προϊόν (σταφύλι και κρασί) από τον τόπο καλλιέργειας.

• • •

Θέλετε περισσότερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα;
Τότε μείνετε συνδεδεμένοι για να δείτε και τα υπόλοιπα!