Avarino, Οινοποιείο Νέστωρ

Avarino Τσίπουρο, Νέστωρ

Το τσίπουρο «Avarino» από την Οινοποείο Νέστωρ  παρουσιάζει και περιγράφει ο Γιώργος Βέκιος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6 FM και τους ακροατές της εκπομπής «Το Καταφύγιο των Κυνηγών».

Η εταιρεία Νέστωρ:

Η ιστορία της «Νέστωρ Α.Ε.» είναι μόλις λίγων ετών. Ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί τον καρπό μιας πρωτοποριακής σύμπραξης μεταξύ του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας “ο Νέστωρ” και της οικογένειας του Σπύρου Λαφαζάνη. Ο μεγάλος αμπελώνας της περιοχής, φιλοξενεί μια αρκετά σημαντική ποικιλία σταφυλιών. Πολλές είναι καθαρά ελληνικής καταγωγής, ενώ αρκετές εισήχθησαν από την Γαλλία στην δεκαετία του 80. Το τσίπουρο Avarino είναι ένα απόσταγμα με πλούσια γεύση και άρωμα. Προέρχεται από την απόσταξη των στεμφύλων των ποικιλιών Φιλέρι, Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot. Αποστάζονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με μοντέρνους άμβυκες.

Το τσίπουρο Avarino:

Τύπος προϊόντος: Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Ποικιλίακή σύνθεση: Φιλέρι, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot
Βαθμοί αλκοόλ: 40,00 % Vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Avarino:

Στο ποτήρι μας αναπτύσσεται ένα αρκετά πλούσιο άρωμα που μας φέρνει στην μνήμη άνθη και φρούτα. Ξεχώρισα ανάμεσα στα φρούτα το αχλάδι και το μήλο ενώ από τα ανθικά το τριαντάφυλλο και τα άνθη λεμονιάς. Από την πρώτη γουλιά στο στόμα μας αφήνει μια αρκετά μαλακή αίσθηση, παρά τους 40 βαθμούς αλκοόλης, θα το χαρακτήριζα επίσης και λίγο γλυκό. Από την θερμοκρασία του στόματος αναπτύσσονται τα αρώματα που κλείνουν προς την οικογένεια των μπαχαρικών, θυμίζοντας ιδιαίτερα το κύμινο.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Δεν παύει βέβαια να είναι και ένα ποτό που μπορεί να παίξει σε κοκτέιλ, αλλά και να το απολαύσουμε σκέτο. Θερμοκρασία κατανάλωσης: Ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι κρύο για να συνοδέψει τους μεζέδες. Το χειμώνα σε θερμοκρασία δωματίου θα συνοδέψει κάποια σνακ.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

• • •

+ INFO: Ένα χαρακτηριστικό των κρασιών, που το βρίσκουμε στις περιγραφές, είναι το άρωμα. Συχνά μας εντυπωσιάζει η ποικιλία των διαφόρων αρωμάτων που αναγνωρίζουμε όταν μυρίζουμε τα κρασιά. Και αν δημιουργείται η απορία πως βρέθηκαν μέσα στο κρασί, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι κάποια προέρχονται από την ποικιλία του σταφυλιού, κάποια σχηματίζονται στην διάρκεια της ζύμωσης και κάποια άλλα κατά την παλαίωση στα βαρέλια.

• • •

Θέλετε περισσότερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα;
Τότε μείνετε συνδεδεμένοι για να δείτε και τα υπόλοιπα!