Το Κτήμα Γεροβασιλείου με την Μαλαγουζιά 2016, ανάμεσα στα κορυφαία Οινοποιεία του πλανήτη

Βασιλική, Μαριάνθη & Βαγγέλης Γεροβασιλείου

Στέφανος Κόγιας DipWSET

Ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια οινικά γεγονότα της χρονιάς, εδώ και τέσσερις δεκαετίες τουλάχιστον, είναι το New York Wine Experience.

Φέτος, στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο New York Marriott Marquis στην Times Square, οι τρεις βραδιές των γευστικών δοκιμών έλαμψαν με μια Ελληνική παρουσία, την Μαλαγουζιά 2016 του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το γνωστό περιοδικό Wine Spectator προσελκύει χιλιάδες λάτρεις του κρασιού, από οινοπαραγωγούς και sommeliers μέχρι και απλούς καταναλωτές. Εκεί, παρουσιάζονται περισσότερα από 250 εξαιρετικά κρασιά από 17 χώρες, που αξιολογήθηκαν από τον Wine Spectator με βαθμό πάνω από 90. Αναλυτικά η λίστα εδώ. Οι παρουσιάσεις αυτές εμπλουτίζονται με μια σειρά σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, που συνοδεύονται από συζητήσεις ανάμεσα στα πιο λαμπρά αστέρια από τον κόσμο του κρασιού, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών των Top 10 Wine Spectator’s Wines του 2018.

Η αξία και η βαρύτητα της εκδήλωσης αντικατοπτρίζεται και στις τιμές των εισιτηρίων που ξεκινούσαν από τα 375 δολάρια και έφταναν μέχρι τα 2.495 δολάρια και ήταν όλα sold out αρκετές μέρες νωρίτερα!

Η Μαλαγουζιά Κτήμα Γεροβασιλείου συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αυτή την παγκοσμίου κύρους έκθεση, καταλαμβάνοντας την 49η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις τελικές επιλογές δοκιμάστηκαν συνολικά περισσότερα από 15.000 κρασιά από όλο τον κόσμο και όπως και πέρυσι, ήταν το μοναδικό ελληνικό κρασί της έκθεσης.

Η Επανομή βρέθηκε λοιπόν στο προσκήνιο, ανάμεσα σε καταξιωμένες και υπερ-προβεβλημένες περιοχές, όπως το Bolgheri της Ιταλίας με τα Super Tuscans, τα Grands Crus της Côte d’Or στην Βουργουνδία, της Champagne και του Chablis, μέχρι τους φημισμένους αμπελώνες με Cabernet Sauvignon της Napa Valley και η Μαλαγουζιά 2016 του Κτήματος Γεροβασιλείου, ανάμεσα σε μυθικά κρασιά και παραγωγούς όπως το Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2007, την Bollinger Brut Rosé Champagne La Grande Année 2007, το Cheval Blanc St.-Emilion, το Amarone della Valpolicella 2009 του Romano Dal Forno, το Barbaresco 2016 του Gaja, το Harlan Estate Napa Valley 2014, την Brut Champagne Grande Cuvée 167ème Édition NV της Krug, το Château Mouton Rothschild Pauillac 2009, το Opus One Napa Valley 2016, Penfolds Grange 2014, το Unico 2009 του Vega Sicilia από την Ribera del Duero, το Barolo Ravera 2013 του Vietti και το Château d’Yquem Sauternes για να αναφέρουμε μόλις μερικά από αυτά.

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, αδιαμφισβήτητος αντιπρόσωπος του κτήματος του και της Μαλαγουζιάς, ήταν εκεί μιλώντας για την ποικιλία και το πολύ-βραβευμένο του κρασί, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση του κτήματος στην Ελληνική βιομηχανία κρασιού.

Η New York Wine Experience του Wine Spector είναι μια μεγαλειώδης γιορτή κρασιού, όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν μια συναρπαστική ποικιλία κρασιών από τους καλύτερους αμπελουργούς στον κόσμο.

Η συμμετοχή της Μαλαγουζιάς 2016 του Κτήματος Γεροβασιλείου σε ένα γεγονός τόσο υψηλού επιπέδου, επιβεβαιώνει εκτός από την αξία της ποικιλίας και του παραγωγού της, την ολοένα και υψηλότερη εκτίμηση του Ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά.

New York Wine Experience