Γνωρίστε τη νέα ετικέτα του Κλήματος Γράμψα: τη Verdea!

Verdea, Grampsas Winery

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ευχάριστα νέα έρχονται από την Ζάκυνθο και το Κλήμα Γράμψα, γνωστό για την σταθερή του προσήλωση στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών ποικιλιών του νησιού, με τη δημιουργία μίας καινούριας ετικέτας που ακούει στο όνομα Verdea.
Η Βερντέα (Verdea) είναι ένα λευκό πολυποικιλιακό κρασί που παράγεται παραδοσιακά στη Ζάκυνθο -από τις αρχές του 19ου αιώνα- και ανήκει στην ειδική κατηγορία των οίνων με «Ονομασία κατά Παράδοση» (ΟΚΠ). Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική λέξη «verde» (“δώρο” των Βενετών που για αιώνες είχαν στην κατοχή τους το νησί) και σημαίνει «πράσινο» παραπέμποντας στο χρώμα των φρέσκων σταφυλιών που χρησιμοποιούνταν για την αύξηση της οξύτητας. Για την παραγωγή μίας Βερντέας συμμετείχαν πολλές γηγενείς ποικιλίες όπως το Σκιαδόπουλο,.το Γουστολίδι, η Ρομπόλα και ο Παύλος,.δίνοντας ένα λευκό ξηρό κρασί με υψηλό αλκοολικό βαθμό και κεχριμπαρένιο χρώμα από τη μακρόχρονη παλαίωση σε δρύινο βαρέλι.

Το Κλήμα Γράμψα θέλοντας να αναβιώσει αυτήν την παράδοση του τόπου του και να την παντρέψει με το μέλλον ακολούθησε μία διαφορετική προσέγγιση κατά την οινοποίηση της Verdea,.αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρασιού και διαφοροποιώντας το τόσο από την οξειδωμένη μορφή του παρελθόντος,.όσο και από τις νεότερες εκδοχές του παρόντος. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός συναρπαστικού blend με έντονη φρεσκάδα, υψηλό δυναμικό παλαίωσης και διακριτικές νότες βαρελιού.

Και το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμα:.θα έχετε τη δυνατότητα να το δοκιμάσετε πρώτοι στην έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 και Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020,.από τις 11.00 μέχρι τις 19.00 στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ:

Το Κλήμα Γράμψα βρίσκεται στο ημιορεινό ριζίτικο χωριό Λαγωπόδο της Ζακύνθου, μία αμπελουργική ζώνη με μεγάλη δυναμική. Ιδρύθηκε το 2011 από τα αδέλφια Τάσο και Χρήστο Γράμψα και παράγει κρασιά από τις γηγενείς λευκές ποικιλίες Γουστολίδι,.Παύλο, Σκιαδόπουλο, Μοσχατέλα και την ερυθρή Αυγουστιάτη. Στόχος είναι η ανάδειξη του ανεξερεύνητου πλούτου των Ζακυνθινών ποικιλιών δίνοντας μεγάλη προσοχή και φροντίδα στην καλλιέργεια του αμπελιού,.σεβόμενο τη φύση και τον άνθρωπο και αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!