Vaptistis Ερυθρό 2017: γιατί ο Βασίλης και η Βασιλική θα το αγαπήσουν

Red 2017, Vaptistis Winery

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Βασίλη, Βασιλική και Βάσω η ερυθρή ετικέτα της Vaptistis Winery είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητέ Βασίλη και αγαπητή Βασιλική το όνομά σου κρύβει περίσσεια μεγαλοπρέπεια αφού, όπως ίσως εύκολα υποθέτεις, προέρχεται από το ελληνικό επίθετο «βασίλειος», δηλ. βασιλικός, αυτός που ανήκει στον βασιλιά. Φυσικό και επόμενο, λοιπόν, το ιδανικό σου ταίρι να είναι ο Vaptistis 2017 του ομώνυμου οινοποιείου που το βαθύ πορφυρό του χρώμα θυμίζει την γνωστή πορφύρα (πολύτιμη χρωστική ουσία που παράγεται από την επεξεργασία οστράκων).η οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για τη βαφή των ενδυμάτων των βασιλιάδων και των αυτοκρατόρων!

Σε μία δεύτερη εκδοχή, το όνομά σου προέρχεται από την αραβική λέξη «basil» που σημαίνει γενναίος,.κάτι απολύτως ταιριαστό με την προσωπικότητά σου που την βλέπουμε να περνάει με επιτυχία μέσα από τις δυσκολίες της ζωής, να αναγεννάται και τελικά να λάμπει. Ακολουθώντας την ίδια πορεία ο Vaptistis 2017 περνάει ένα κομμάτι της δικής του μέσα από μία σειρά διαδικασιών .που ξεκινούν με 6 μήνες παραμονής σε δεξαμενή παρουσία οινολασπών, συνεχίζονται με 4 μήνες παλαίωσης σε φιάλη και ολοκληρώνονται με 1 ώρα αναμονής σε καράφα. προκειμένου να φτάσει στο ποτήρι σου στο απόγειο των δυνατοτήτων του.

…ρίξε μια ματιά στην ετικέτα του Vaptistis 2017 η οποία περιλαμβάνει ένα αρτίστικο γεωμετρικό μοτίβο που σίγουρα θα συγκινήσει την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία σου!
Είσαι ένας χαρακτήρας που σου αρέσει να ξεχωρίζεις και να πρωτοστατείς δίνοντας το προσωπικό σου στίγμα και το κρασί αυτό,.με μία όχι και τόσο γνωστή ποικιλία στο blend, όπως είναι το Μαυροθήρικο, σίγουρα θα σε ιντριγκάρει. Παράλληλα διακρίνεσαι από σταθερότητα, υπευθυνότητα, ωριμότητα και ρεαλισμό,.χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ζυγαριά «χάνει» στο συναίσθημα, αφού τα αλτρουιστικά σου αισθήματα,.η αγάπη για τον πλησίον σου και το υψηλό ψυχοπνευματικό σου επίπεδο καταφέρνουν να κερδίσουν επάξια την εμπιστοσύνη των γύρων σου. Κάπως έτσι και ο Vaptistis 2017 καταφέρνει να αποδώσει ταυτόχρονα δύο διαφορετικές πλευρές του φρουτώδη χαρακτήρα του:.ώριμος και στιβαρός στη μύτη, φρέσκος και δροσερός στο στόμα. Όλα αυτά σε ένα φόντο ανθέων, βοτάνων, πιπεριού, κακάου και μοσχοκάρυδου,.που απλά και μόνο επιβεβαιώνει τον πολύπλευρο βαθύ συναισθηματισμό σου.

Αγαπάς την ισορροπία στην ζωή σου, για αυτό και την πετυχαίνεις με τον ίδιο τρόπο που ο Vaptistis 2017 πετυχαίνει την αρμονία ανάμεσα στο υψηλό αλκοόλ,.το γεμάτο σώμα, την ζωντανή οξύτητα και τις μαλακές τανίνες και την απογειώνει με νόστιμα ελληνικά πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας όπως είναι το στιφάδο, το γιουβέτσι, τα ψάρια πλακί και λοιπά λαδερά φαγητά. Άλλωστε έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στην οικογενειακή ζωή και ένας τέτοιος «σπιτικός» συνδυασμός μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μπορεί να αφήσει…

Κι αν ακόμα έχεις αμφιβολίες ρίξε μια ματιά στην ετικέτα η οποία πέρα από το βασιλικό χρωματικό ντουέτο μαύρου – χρυσού που κυριαρχεί,.περιλαμβάνει ένα αρτίστικο γεωμετρικό μοτίβο που σίγουρα θα συγκινήσει την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία σου!

VAPΤISTIS ΕΡΥΘΡΟ 2017
Vaptistis Winery

› Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Κυκλάδες
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2017
› Ποικιλιακή σύνθεση: Μανδηλαριά, Μαυροθήρικο
› Αλκοόλ: 14% vol
› Οινοποίηση: Παραμονή με τις οινολάσπες σε δεξαμενή για 6 μήνες
› Παλαίωση: Πριν την κυκλοφορία παραμένει στη φιάλη για 4 μήνες
› Σερβίρισμα: Προτίνεται να προηγηθεί αερισμός του κρασιού για 1 ώρα
› Website: vaptistiswinery.com
› Οργανοληπτικά: Χρώμα βαθύ πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Στην μύτη διακρίνονται αρώματα κόκκινων και μαύρων ώριμων φρούτων (βατόμουρο).που με το πέρασμα της ώρα εμπλουτίζονται από νύξεις ανθικότητας και βοτανικότητας, η οποία εκφράζεται κυρίως με τον χαρακτήρα του μαύρου πιπεριού. Στο στόμα τα αρώματα εμφανίζονται πιο φρέσκα από τη μύτη και το σώμα γεμάτο με καλής έντασης οξύτητα,.πολλές αλλά μαλακές τανίνες και επίγευση σε φόντο κακάου και μοσχοκάρυδου.
› Συνδυασμοί: Δοκιμάστε το δίπλα σε χταποδάκι στιφάδο, μεγάλα ψάρια πλακί όπως πέρκα και ξιφίας, λαδερά φαγητά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και κρέας στο φούρνο με ζυμαρικά (γιουβέτσι).

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!