Η επιτυχία επαναλαμβάνεται στη 2η έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2020»

Μικροί Οινοποιοί 2020

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δέκα μόλις μήνες μετά την πρώτη έκθεση των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας, η δεύτερη έκθεση κατακτά ακόμα περισσότερους οινόφιλους και επαγγελματίες.

Το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, ο βιομηχανικός χώρος του The Hub Events στα Πετράλωνα φιλοξένησε εκατοντάδες οινόφιλους και επαγγελματίες που ήρθαν να δοκιμάσουν τα κρασιά των 44 οινοποιείων – μελών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας. Το διήμερο πλαισιώθηκε από σεμινάρια γευσιγνωσίας και ομιλίες, ενώ βραβείο για τη συνολική του προσφορά στο ελληνικό κρασί απονεμήθηκε στον συγγραφέα και οινικό εξερευνητή Νίκο Μάνεση.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιών, πολλές από αυτές πρωτοεμφανιζόμενες, να γνωρίσουν τα νέα οινοποιεία-μέλη, και να περιηγηθούν στα αμπελοτόπια της Ελλάδας μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη σήμανση που οδηγούσε τον επισκέπτη από το Βορρά προς το Νότο και τα νησιά, σηματοδοτώντας μια νοητή γεωγραφική και γευστική πορεία.

Τα σεμινάρια:

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Βρετανός Mark Andrew MW, ιδρυτής του περιοδικού Noble Rot και ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου του Λονδίνου, μία από τις σημαντικότερες οινικές προσωπικότητες της Ευρώπης, παρουσίασε σε μία κατάμεστη αίθουσα το «Small Is Beautiful» με θέμα το κομβικό ρόλο των μικρών οινοποιείων στην ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού.

Ακολούθησε το master class του Γιάννη Καρακάση MW με θέμα «Είναι Όλα Blends;» με ένα ανατρεπτικό blind tasting για τα μονοποικιλιακά και blended κρασιά από γηγενείς ποικιλίες.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής Καθηγητής Οινολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κοτσερίδης παρουσίασε μέσω γευσιγνωσίας τα αποτελέσματα έρευνας για την επίδραση διαφορετικών ζυμομυκήτων στο άρωμα των οίνων.

13 τυχεροί επισκέπτες που έκαναν προεγγραφή στην έκθεση κληρώθηκαν και παρέλαβαν 5 φιάλες Magnum, 3 εξάδες αναμνηστικά ποτήρια και 5 δωρεάν εισιτήρια για την έκθεση.

Την Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2020 στήριξαν οι χορηγοί:

Μεγάλος Χορηγός: Eurobank
Χρυσός Χορηγός: Cork Hellas
Ασημένιοι Χορηγοί: Κοροπούλης, Ζάβαλος-Cartontec, Metalux, Alpa Glass, Daga Print, Elias Valavanis, Label Press, GR-INOX, Mellon Technologies, T&C Margo.
Υποστηρικτής: Νερά Βίκος.

Χορηγοί επικοινωνίας των Μικρών Οινοποιών 2020 είναι τα D-Files, το Oinos & More, το Crunchy Grape, το Greek Cellar, το Wine Trails, το Agronews, το Αγρόκτημα, το Grape, το FnB Daily, το Vol% Drinks, η Ύπαιθρος Χώρα, το Wine Style, το 750ml, και το Wine Events Greece.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Grapefool.

Η έκθεση τέθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA).

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: www.smoe.com.gr και στα social media των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας και των οινοποιείων-μελών τους.

Μικροί Οινοποιοί 2020
Μικροί Οινοποιοί 2020
Μικροί Οινοποιοί 2020

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!