Κτήμα Semeli

Σεμέλη

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Με όνομα που μας ταξιδεύει στις ρίζες μας και την μυθολογία (Σεμέλη ήταν η μητέρα του Διόνυσου, του θεού των αμπελιών, του κρασιού και του γλεντιού) το Κτήμα Semeli διαγράφει μια άκρως επιτυχημένη πορεία εντός και εκτός συνόρων. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2018 οι διακρίσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ: 11 οίνοι απέσπασαν 61 μετάλλια σε 10 διαφορετικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου!

Ποιο το προφίλ του Κτήματος Semeli, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις με τον επισκέπτη;

Στο περίφημο Κούτσι της Νεμέας, σε υψόμετρο 600 μ. μέσα σε ένα από τα πιο ποιοτικά αμπελοτόπια της χώρας, το Κτήμα Semeli στοχεύει στην ανάδειξη του ποιοτικού δυναμικού του αμπελώνα της περιοχής, καθώς και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1979 και έκτοτε αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες οινοποιητικές μονάδες τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις του όσο και για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Το 2003 λειτούργησε για πρώτη φορά το υπερσύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ήπια μεταχείριση του σταφυλιού και του οίνου, εκμεταλλεύομενo της κλίσης του εδάφους και της βαρύτητας ώστε να αποφεύγονται οι μηχανικές καταπονήσεις.

Σήμερα ο αμπελώνας του Κτήματος Semeli αριθμεί πάνω από 1.200 στρέμματα, ιδιόκτητα αλλά και συνεργαζόμενων παραγωγών στις Π.Ο.Π. ζώνες Νεμέας, Μαντινείας και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, ενώ αναμένεται να διπλασιαστούν την προσεχή πενταετία.

Semeli
Σεμέλη
Σεμέλη

Τι οινικές εμπειρίες θα ζήσει στο Κτήμα Semeli;

Αρχικά, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτήματος, η οποία του επιτρέπει να τοποθετείται αρμονικά στο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, μαζί με τους χώρους φιλοξενίας και την υπέροχη θέα αποτελούν από μόνα τους μία συνάντηση με την τέρψη. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την περιήγηση στους χώρους παραγωγής, όπου εξιστορείται η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών και οινοποίησης και την επίσκεψη στο χώρο εμφιάλωσης και στο κελάρι, όπου γίνεται αναφορά στη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού. Τέλος, η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα από τα 3 προγράμματα γευσιγνωσίας που έχουν σχεδιάσει οι οινολόγοι του Κτήματος, στο πλαίσιο των οποίων δοκιμάζονται διάφορες ετικέτες από τη συλλογή της Semeli:

# SEMELIWINEEXPERIENCE I

• Semeli Mantinia 2018 (Moσχοφίλερo)
• Semeli Aetheria 2018 (Mαλαγουζιά / Chardonnay)
• Semeli Oreinos Helios Rose 2018 (Αγιωργίτικο)
• Semeli Nemea Reserve 2016 (Αγιωργίτικο)
Συνολική διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος: 8€ /άτοµο

# SEMELIWINEEXPERIENCE II

• Semeli Mantinia 2018 (Moσχοφίλερo)
• Semeli Aetheria 2018 (Mαλαγουζιά / Chardonnay)
• Semeli Delear 2018 (Syrah / Grenache Rouge)
• Semeli Nemea Reserve 2016 (Αγιωργίτικο)
• Semeli Epitome 2016 (Syrah / Merlot / Cabernet Sauv.)
Συνολική διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος: 15€ /άτοµο

# SEMELIWINEEXPERIENCE II PLUS

• Semeli Aetheria 2018 (Mαλαγουζιά / Chardonnay)
• Semeli Delear 2018 (Syrah / Grenache Rouge)
• Semeli Nemea Reserve 2016 (Αγιωργίτικο)
• Semeli Epitome 2016 (Syrah / Merlot / Cabernet Sauv.)
• Semeli Nemea Grande Reserve 2014 (Αγιωργίτικο)
• Semeli Thea Mantinia 2018 (Moσχοφίλερo)
Συνολική διάρκεια 60 µε 90 λεπτά
Κόστος: 20€ /άτοµο

Σε όλες τις ανωτέρω τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Τα προγράμματα γευσιγνωσίας μπορούν αν συνδυαστούν κατόπιν παραγγελίας με ελαφρύ ή κανονικό γεύμα.
Το Κτήμα Semeli διαθέτει το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (Winery Open to the Public).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα με Παρασκευή → 10:00 με 16:00
Σάββατο και Κυριακή → 11:00 με 17:00
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Κούτσι, τ.κ. 20500, Νεμέα, Πελοπόννησος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνα: 6985161414 • Email: hospitality@semeliestate.gr • Website: www.semeliestate.gr

Ποιες δύο ετικέτες να πάρει μαζί του, σαν ανάμνηση της επίσκεψής του;

Την αρωματική Mantinia και την πλούσια Nemea Reserve.

Mantinia, Σεμέλη

Η Mantinia παράγεται από την ποικιλία Μοσχοφίλερο στην περιοχή Ζευγολατιό Μαντινείας και έχει την ένδειξη Π.Ο.Π. Ο αμπελώνας βρίσκεται στα 650 μ. υψόμετρο και ακολουθείται η κλασική λευκή οινοποίηση σε σταθερή θερμοκρασία 17 – 18°C. Το χρώμα του κρασιού είναι ζωντανό κιτρινοπράσινο με φίνα αρώματα λουλουδιών, όπως άνθη λεμονιάς, εσπεριδοειδών και τριαντάφυλλων. Το στόμα είναι πλούσιο και φρουτώδες με μακρά αρωματική επίγευση που συνταιριάζεται άψογα με θαλασσινά, οστρακοειδή και ψάρια με λεμονάτες σάλτσες, καθώς και πιάτα από την ασιατική κουζίνα.

Nemea Reserve, Semeli

Η Nemea Reserve προέρχεται από την ερυθρή ποικιλία Αγιωργίτικο, η οποία καλλιεργείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Νεμέα. Φέρει και αυτή την ένδειξη Π.Ο.Π. και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το χρώμα της είναι βαθύ πορφυρό, λαμπερό και νεανικό, με έντονη πυκνότητα. Η μύτη έντονη, πολύπλοκη και μεστή με ισορροπημένα αρώματα μπαχαρικών, φρούτων και δρυός. Με σώμα γεμάτο, στόμα απαλό και ισορροπημένο με μακρά επίγευση, βρίσκει το ιδανικό ταίριασμα σε κόκκινα κρέατα, ψητά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και ποικιλίες τυριών.

Ποια τα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής που δεν πρέπει να χάσει;

Το Κτήμα Semeli βρίσκεται σε μία από τις κορυφαίες οινικές περιοχές της χώρας που μετρά παράδοση 2.500 ετών. Πέραν του μαγευτικού τοπίου, της ορεινής κατάφυτης από αμπελώνες, κυπαρρίσια και ελιές κοιλάδας, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά ή πολιτιστικά μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια: ο Ναός του Δία, το Αρχαίο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ακρόπολη των Μυκηνών, η γοητευτική νεοκλασική πόλη του Ναυπλίου και φυσικά το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

For English Click Here
⚠ Οι παροχές, οι τιμές και το ωράριο λειτουργείας του οινοποιείου ενδέχεται να τροποποιηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κτήμα προτού το επισκεφτείτε.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!