Στη Ρίζα του Βουνού 2017: γιατί ο Μανώλης και η Εμμανουέλα θα το αγαπήσουν

Ρίζα του Βουνού 2017, Κλήμα Γράμψα

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μανώλη, Μάνο και Εμμανουέλα το κρασί «Στη Ρίζα του Βουνού» του oινοποιείου «Κλήμα Γράμψα» είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητέ Μανώλη / Μάνο και αγαπητή Εμμανουέλα το όνομά σου προέρχεται από το εβραϊκό «Immanuel» που σημαίνει «μεθ’ ημών ο Θεός» (= ο Θεός είναι μαζί μας), πράγμα που εξηγεί το γιατί «πάει πακέτο» με το κρασί αφού όπως υπέροχα το έθεσε ο Αμερικανός πολιτικός και εφευρέτης Βενιαμίν Φραγκλίνος «το κρασί είναι η απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπάει και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι»… Και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε? Το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι το «ποιο κρασί?» και η απάντηση έρχεται από το «Κλήμα Γράμψα» και ακούει στο όνομα «Στη Ρίζα του Βουνού 2017», μία ετικέτα, που όπως θα δεις, δένει απόλυτα με τον χαρακτήρα σου…

Ονειροπόλος και αξιαγάπητος, όπως αγαπητά είναι τα φρουτώδη αρώματα αυτού του κρασιού. Πως άλλωστε να αρνηθεί κανείς ένα μπουκέτο ζουμερών βύσσινων και κερασιών παρέα μίας μαρμελάδας φραγκοστάφυλο? Και οι αρωματικές συγκινήσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο επικοινωνιακό χάρισμα και μεγάλη διάθεση για κουβέντα, όπως εσύ δεν ικανοποιείται έτσι απλά. Η «Ρίζα του Βουνού 2017» εξίσου ομιλητική και πολύπλοκη ξεδιπλώνει στο ποτήρι την «σκέψη».της μέσα από ελαφριές νύξεις βοτανικότητας και παιχνιδιάρικες νότες βανίλιας, πιπεριού και βιολέτας. Παράλληλα το γεμάτο σώμα, οι μαλακές τανίνες και η λιπαρή επίγευση επιβεβαιώνουν τον ζεστό σου χαρακτήρα,.ενώ η τονισμένη οξύτητα την ζωντάνια που σε διακρίνει. Για όλη αυτή την πληθώρα χαρακτηριστικών – και για αυτά που ακολουθούν.εισπράττεις πολύ αγάπη από τους γύρω σου δημιουργώντας τόσο ισχυρούς δεσμούς και δυνατές φιλίες όσο έντονο είναι και το κόκκινο χρώμα αυτού του κρασιού!

…εισπράττεις πολύ αγάπη και δημιουργείς τόσο ισχυρούς δεσμούς και δυνατές φιλίες όσο έντονο είναι και το κόκκινο χρώμα της «Ρίζας του Βουνού»!
Διαθέτεις αρκετή τύχη, ώστε όταν οι δυσκολίες σου φαίνονται βουνό να εμφανίζεται κάποιος από μηχανής Θεός να δώσει λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους. Τουναντίον βλέπεις την κάθε δοκιμασία σαν πρόκληση με απώτερο στόχο την προσωπική εξέλιξη. Όλα αυτά σε οδηγούν στη «Ρίζα του Βουνού 2017», η οποία – εκτός από το ταιριαστό όνομα –.περιμένει υπομονετικά 12 μήνες σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για να περάσει στην ωριμότητα. Σου αρέσουν οι νέες εμπειρίες και τα ταξίδια για αυτό αξίζει να κρατήσεις αυτήν την φιάλη στην κάβα σου για 3-4 χρόνια,.με την βεβαιότητα ότι η εξέλιξη των οργανοληπτικών χαρακτήρων της θα είναι το πιο απολαυστικό γευστικό ταξίδι που θα κάνεις!

Φιλάνθρωπος και ιδιαίτερα έξυπνος, πιάνεις αμέσως τις προθέσεις των άλλων, αλλά παράλληλα με αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις. Εκείνες, λοιπόν, τις φορές που η διάθεση είναι πεσμένη,.θυμήσου να χαρίσεις στον εαυτό σου την πληρότητα που προσφέρει η εμπειρία ενός comfort food, ενός παστίτσιου,.ενός σουφλέ τυριών ή μιας μακαρονάδας με κιμά, συνοδεύοντάς το με πιο τέλειο ταίρι: τη «Ρίζα του Βουνού 2017»!

ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 2017
Kλήμα Γράμψα

› Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Ζάκυνθος
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2017
› Ποικιλιακή σύνθεση: Αυγουστιάτης
› Αλκοόλ: 13,5% vol
› Οινοποίηση: Ακολουθείται η κλασική ερυθρή οινοποίηση
› Ωρίμανση: Πριν την κυκλοφορία παραμένει 12 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια
› Παλαίωση: Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή να περιμένει για 3-4 χρόνια στην κάβα σας
› Βραβεία: Thessaloniki International Competition – Bronze Medal
› Website: ktimagrampsa.gr
› Οργανοληπτικά: Μέτριο προς βαθύ κόκκινο με ρουμπινί ανταύγειες. Πλούσια σε ένταση μύτη που κατακλύζεται από μαύρα και κόκκινα φρούτα, όπως βύσσινο και κεράσι σε συνδυασμό με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο. Ελαφριές νύξεις βοτανικότητας και νότες βανίλιας, πιπεριού και βιολέτας συμπληρώνουν το αρωματικό πεδίο. Το γεμάτο στόμα με τις αρκετά μαλακές τανίνες και την τονισμένη οξύτητα που δίνει ζωντάνια στο σύνολο, ολοκληρώνεται από μία λιπαρή παρατεταμένη επίγευση bitter σοκολάτας.
› Συνδυασμοί: Δοκιμάστε το παρέα με κρεατικά στα κάρβουνα, μακαρόνια με κιμά και κόκκινη σάλτσα, παστίτσιο, σουφλέ τυριών και φυσικά πιατέλες ώριμων τυριών και πικάντικων αλλαντικών
› Σερβίρισμα: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 18 – 20°C

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!