Πέτρα & Φως 2018: γιατί ο Γιώργος και η Γεωργία θα το αγαπήσουν

Νεμέα Πέτρα & Φως 2018, Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Γιώργο, Γεωργία και Γωγώ το «Πέτρα & Φως 2018» της Οινοποιίας Γεώργιος Λαφαζάνης είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας!

Αγαπητέ Γιώργο, Γεωργία και Γωγώ το όνομά σου προέρχεται – όπως λογικά φαντάζεσαι – από το ουσιαστικό «γεωργός» και τη σύνθεση των λέξεων «γη» και «έργο», δηλ. αυτός που δουλεύει τη γη. Φαίνεται να είναι ελληνικής προέλευσης και πιθανότατα να έχει δωδεκαθεϊστικές καταβολές αφού αποτελούσε επιθετικό προσδιορισμό του θεού Δία (βλ. Ζευς Γεωργός). Για αυτό άλλωστε και του ταιριάζει ένα κρασί που μιλάει για «Πέτρα & Φως» από τη συνονόματη Οινοποιία Γεώργιος Λαφαζάνης, το οποίο συν τοις άλλοις προέρχεται από την πλέον διάσημη ελληνική αμπελοοινική περιοχή της Νεμέας, το χωριό της οποίας ονομαζόταν παλαιότερα Άγιος Γεώργιος, που με τη σειρά του βάφτισε την ποικιλία αμπέλου της περιοχής και του προαναφερθέντος κρασιού με το όνομα Αγιωργίτικο (see what I did there??).

Μπορεί το όνομά σου να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο συνηθισμένα της ελληνικής επικράτειας,.ωστόσο δεν είναι διόλου βαρετό, αφού φανερώνει έναν άνθρωπο με μεγάλο δυναμισμό! Όσο δυναμικό είναι και το σκούρο ρουμπινί χρώμα του «Πέτρα & Φως 2018». Μια προσωπικότητα που πρωτοστατεί και ξεχωρίζει και αυτό επιβεβαιώνεται και στους δύο:.στο μεν κρασί μέσα από τις πολυάριθμες βραβεύσεις και διακρίσεις του σε διεθνείς διαγωνισμούς (Berliner Wein Trophy, Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης),.στον δε άλλον μέσα από τις καλές εντυπώσεις που δημιουργεί με ευκολία σε όποια παρέα σταθεί.

…το σύνολο της γευστικής αρμονίας του «Πέτρα & Φως 2018» δείχνει ένα σίγουρο δρόμο για έναν από τους βασικούς σου στόχους: την ευτυχία.
Προσωπικότητα που αναζητά την καλλιέργεια του νου και τις έντονες πνευματικές συγκινήσεις και η απόλαυση του «Πέτρα & Φως 2018» μπορεί να δημιουργήσει μερικές ιδιαίτερα αναπάντεχες από αυτές, χάρη στο πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο των αποξηραμένων κόκκινων και μαύρων φρούτων (κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο) των γλυκών μπαχαρικών τύπου κανέλα, της βιολέτας και του πιπεριού. Αλλά και στο στόμα του βρίσκεται ένα ακόμα κοινό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από τη γενναιοδωρία,.ενώ ο συνδυασμός των μεταξένιων τανινών με την ισορροπία φρούτου, οξύτητας και αρωμάτων δρυός και βανίλιας δείχνει ένα σίγουρο δρόμο για έναν από τους βασικούς σου στόχους: την ευτυχία.

Οι 12 μήνες παραμονής σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια πριν το «Πέτρα & Φως 2018» φτάσει στα χέρια σου αντικατοπτρίζει τη δική σου επιδίωξη για περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη ωριμότητα, ενώ το δίπτυχο αφηρημάδας και αναβλητικότητας που σε διακρίνει μετριάζεται από ένα κρασί που μπορεί να “ξεχαστεί” στην κάβα σου και να σε περιμένει υπομονετικά ακόμα και 5 χρόνια μετά από την εμφιάλωσή του.

Γνήσια επικοινωνιακός χαρακτήρας, άνθρωπος της διασκέδασης και του καλού φαγητού, θα ζήσεις στιγμές πληρότητας μέσα από τον πλούτο των γευστικών συνδυασμών που μπορούν να συνοδέψουν αυτό το κρασί:.ζουμερό μοσχάρι στην κατσαρόλα, συκώτι, τρυφερό κοκκινιστό κοτόπουλο, φτερωτό κυνήγι με πικάντικα μπαχάρια, ζυμαρικά με κιμά και η λίστα συνεχίζεται…

ΝΕΜΕΑ «ΠΕΤΡΑ & ΦΩΣ» 2018
Georgios Lafazanis Winery

› Κατηγορία ποιότητας: Π.Ο.Π. Νεμέα
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2018
› Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
› Αμπελώνες: Αυστηρά επιλεγμένοι αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης στον Αχλαδιά και στο Κούτσι Νεμέας
› Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή μακράς διάρκειας σε ανοξείδωτες δεξαμενές (23˚C)
› Αλκοόλ: 13% vol
› Ωρίμανση: 12 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων μεσαίου καψίματος
› Παλαίωση: Καταναλώνεται ακόμα και μετά από 5 χρόνια
› Οργανοληπτικά: Χρώμα βαθύ ρουμπινί και αρώματα αποξηραμένων κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο, γλυκά μπαχάρια (κανέλα), βιολέτα και πιπέρι. Στόμα βελούδινο με μαλακές τανίνες και ισορροπία ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και την οξύτητα. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης.με τον φρουτώδη χαρακτήρα να ενισχύεται και να συμπληρώνεται με νότες ξύλου και βανίλιας.
› Συνδυασμοί: Δοκιμάστε να το συνοδέψετε με ζουμερά κόκκινα κρέατα, συκώτι και μοσχάρι στην κατσαρόλα,.κοκκινιστό κοτόπουλο ή φτερωτό κυνήγι όπως πάπια και χήνα, πιάτα με πικάντικες σάλτσες, σουβλάκια αλλά ακόμα και με ζυμαρικά με κιμά.
› Σερβίρεται: Οι βέλτιστες θερμοκρασίες κατανάλωσης είναι οι 16 – 18°C
› Website: georgioslafazanis.gr

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!