Πραγματοποιήθηκε το Peloponnese Wine Festival 2020 στην Αθήνα

Peloponnese Wine Festival 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Peloponnese Wine Festival 2020 ανέβασε τον πήχη των οινικών εκδηλώσεων πολύ ψηλά.

40 οινοποιοί, από όλες τις γωνιές της Πελοποννήσου, αντιπροσώπευσαν τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας στο Peloponnese Wine Festival 2020, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Περισσότεροι από 1200 επαγγελματίες από την εστίαση, τον τουρισμό και τον χώρο των πωλήσεων του κρασιού επισκέφθηκαν το Peloponnese Wine Festival ενώ παράλληλα σημαντική ήταν και παρουσία των φίλων του κρασιού που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 500.

Η εκδήλωση των οίνων της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Δευτέρα, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου. Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) κέρδισε το στοίχημα και κατάφερε να πετύχει αθρόα προέλευση επισκεπτών στην έκθεση, εστιασμένο κοινό με πολλούς επαγγελματίες και υψηλή συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν περισσότερα από 400 κρασιά, από την νέα χρονιά, από προηγούμενες εσοδείες, πειραματικά κρασιά αλλά και κρασιά με διαχρονική αξία.
Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 60 άτομα παρακολούθησαν το master class του Γιάννη Καρακάση MW, με το κοινό μετά από την τυφλή γευστική δοκιμή να ενθουσιάζεται με την υψηλή ποιότητα των καινούριων και ιδιαίτερων προτάσεων των παραγωγών της Πελοποννήσου αλλά και με τις πολλές ανεξερεύνητες ποικιλίες που δείχνουν το βάθος που υπάρχει στον μεγαλύτερο και πολυποίκιλο αμπελώνα της Ελλάδας.

Μεγάλη απήχηση είχαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «ten minute courses» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων σε συνεργασία με το Peloponnese Wine Festival με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σημεία που διακινείτε το κρασί. Στα συνολικά 7 σεμινάρια με εισηγητές τους οινοχόους Στάθη Τσώκο, Παναγιώτη Κατσούδα, Ελευθέριο Χανιαλίδη, Άρη Σκλαβενίτη, Φώτη Σταθόπουλο, Γιώργο Ζερβογιάννη και Άγγελο Αντωνίου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και του κρασιού.

Το Peloponnese Wine Festival, ταξιδεύει στην Κύπρο στις 3 Φεβρουαρίου για να συναντήσει το κοινό της Μεγαλονήσου και ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό για το 2021.

Το Peloponnese Wine Festival – Αθήνα 2020 πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Metalux, Κοροπούλης, Elias Valavanis, Label Press SA., Gr Inox και Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το D-FiLES, Αθηνόραμα, Agro News, Wine Trails και Greek Cellar.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε τέταρτη συνεχόμενη χρόνια από τη δεμένη ομάδα των Μαριάννα Μακρύγιαννη, Βασιλική Κουτσοβούλου και Γρηγόρη Μιχαήλο.

Peloponnese Wine Festival
Peloponnese Wine Festival
Peloponnese Wine Festival