Ορεάλιος Γη

Ορεάλιος Γη

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Σε ένα μαγικό τόπο απ’ όπου συνυπάρχουν όρος και θάλασσα βρίσκεται η γη της Ρομπόλας, εκεί που τα σταφύλια αντλούν το χαρακτήρα τους και η Ορεάλιος Γη αναλαμβάνει να το διαφυλάξει μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας…

Ποιο το προφίλ του οινοποιείου Ορεάλιος Γη, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις με τον επισκέπτη;

Στην Κεφαλονιά, στο όμορφο αυτό νησί των Επτανήσων, η ποικιλία Ρομπόλα έχει ριζώσει στον τόπο και στις καρδιές των αμπελουργών έτσι ώστε το 1982 δεκάδες από αυτούς, από τα Ομαλά και τις γύρω περιοχές, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας. Μοναδικός στόχος η ανάδειξη της δυναμικής του Κεφαλονίτικου αμπελώνα…

Από τότε, ο καιρός κύλησε και ο αμπελώνας έχει φτάσει σήμερα τα 1.800 στρέμματα,.καταλαμβάνοντας περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής Ρομπόλας του νησιού. 300 περήφανοι συνεταίροι εργάζονται καθημερινά ώστε ο Συνεταιρισμός να παράγει οίνους εξαιρετικής ποιότητας και συνεχίζουν αδιάκοπα αυτό το 38χρονο ταξίδι τους διαδίδοντας το όνομα της ποικιλίας και της Κεφαλονιάς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσφατα ο Συνεταιρισμός, απέκτησε ένα νέο διακριτικό τίτλο, «Ορεάλιος Γη», εμπνευσμένο από το Όρος και τη Θάλασσα (=Αλς στα αρχαία ελληνικά), τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί και διαγράφουν τη σιλουέτα της ποικιλίας. Παράλληλα με την καινούρια ονομασία, ο Συνεταιρισμός εγκαινιάζει μια νέα εποχή δραστηριοτήτων,.με την υιοθέτηση των πιο σύγχρονων οινολογικών επιταγών σεβόμενος πάντα στην τοπική παράδοση.

Orealios Gaea
Ορεάλιος Γη
Ορεάλιος Γη

Τι οινικές εμπειρίες θα ζήσει στο οινοποιείο Ορεάλιος Γη;

Ο επισκέπτης θα μπορέσει να ξεναγηθεί στο χώρο του οινοποιείου, συνολικής επιφάνειας 2.450 τ.μ.,.που είναι ειδικά διαμορφωμένος για να δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατασκευασμένο σύμφωνα με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εκτός από τους χώρους οινοποίησης και τυποποίησης διαθέτει και μία υπόγεια κάβα με δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζει η βαρελάτη Ρομπόλα. Στο τέλος της ξενάγησης ο οινόφιλος θα μπορέσει να απολαύσει κάποιες από τις ετικέτες του οινοποιείου (3 – 5 διαφορετικές) στον υπαίθριο χώρο, με θέα το όρος Αίνος, τους αμπελώνες και την Ιερά Μονή του πολιούχου του νησιού, Αγίου Γερασίμου.

• Όλες οι παραπάνω παροχές προσφέρονται με συμβολικό κόστος 1€ ανά γευσιγνωσία κρασιού.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Η Ορεάλιος Γη απέχει 13 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και βρίσκεται στην περιοχή Ομαλά Κεφαλονιάς, πίσω από την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη και στη διαδρομή υπάρχει ειδική βοηθητική σήμανση.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Μάιο με Οκτώβριο → Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00 – 20:30 και
→ Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 20:30
Νοέμβριο με Απρίλιο → καθημερινές από τις 7:00 μέχρι τις 15:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνο: 2671086301 • Email: info@orealios.gr • Website: www.orealios.gr

Ποιες δύο ετικέτες να πάρει μαζί του, σαν ανάμνηση της επίσκεψής του;

Φυσικά το San Gerasimo και το Nouvelle Epoque, δύο μονοποικιλιακές ετικέτες από τοπικές ποικιλίες.

Το San Gerasimo είναι ένας λευκός ξηρός οίνος που φέρει την ένδειξη Π.Ο.Π. Ρομπόλα Κεφαλληνίας και παράγεται – από τι άλλο; – από την ανερχόμενη ποικιλία Ρομπόλα. Τα σταφύλια για την παραγωγή αυτού του κρασιού προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες που καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο προσφέροντας πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και συνάμα εξαιρετική ποιότητα. Στο ποτήρι διακρίνεται μία ιδιαίτερη αρωματική ένταση και ένας χαρακτήρας που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή,.όπως το πορτοκάλι και το μανταρίνι, δίπλα από γλυκές νότες λευκών μπουμπουκιών, βοτάνων και μελιού. Στο στόμα ξεχωρίζει για το γεμάτο σώμα του και τη χαρακτηριστική του τραγανή οξύτητα,.η οποία αποτελεί γνώρισμα της έκφρασης της ποικιλίας προσφέροντας ισορροπία και πληρότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Το Nouvelle Epoque είναι ένας επίσης λευκός ξηρός οίνος από μία ιδιαίτερη και όχι πολύ γνωστή – σχεδόν εξαφανισμένη – ποικιλία, το Βοστιλίδι. Φέρει την ένδειξη Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αίνου και για την παραγωγή του το 50% παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες μετά την οινοποίηση,.ενώ το υπόλοιπο 50% περιμένει υπομονετικά στη δεξαμενή, μέχρι να γίνει το τελικό χαρμάνι και η εμφιάλωση. Όπως όλα δείχνουν η αναμονή φαίνεται να άξιζε τον κόπο αφού έδωσε στο κρασί πλούσια αρώματα γκρέιπφρουτ, βερίκοκου και λουλουδιών σε συνδυασμό με νότες βανίλιας, μοσχοκάρυδου και αποξηραμένων βοτάνων. Στο στόμα έρχεται επιβλητικό και γεμάτο καταλήγοντας σε μία μακρά επίγευση.

Ποια τα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής που δεν πρέπει να χάσει;

Οποιοσδήποτε επισκέπτεται την Κεφαλονιά θα πρέπει να κάνει μία στάση στα εντυπωσιακά σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης. Το πρώτο είναι ένα λιμνοσπήλαιο που για την επίσκεψή του έχει δημιουργηθεί είσοδος, σκαλοπάτια και ένας υπόγειος διάδρομος. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το μέγιστο βάθος των νερών φθάνει τα 30 μ. Το δεύτερο σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή των Χαλιωτάτων και έχει εξερευνηθεί από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65m x 45m και 20m ύψος περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εκεί σημαντικές συναυλίες.

Για τους πιστούς, προτείνεται μια επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίνου,.κτισμένη πάνω σε παλαιό μοναστήρι του 1200 μ.Χ. κοντά στο χωριό Φραγκάτα. Η μονή και τα περίχωρά της παραχωρήθηκαν από τον Ιερέα Γεώργιο Βάλσαμο στον Άγιο Γεράσιμο,.όπου φιλοξενείται το ασκηταριό και το σκήνωμά του.

Η ομορφιά των παραλιών των νησιών του Ιονίου είναι φημισμένη και φυσικά μία επίσκεψη στις παραλίες της Κεφαλονιάς θα αποτελέσει αξιομνημόνευτη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η διάσημη παραλία του Μύρτου,.ενώ η οργανωμένη παραλία Αντίσαμος (15 χλμ. από το οινοποιείο Ορεάλιος Γη) θα καλύψει και τα πιο ιδιαίτερα γούστα αφού διαθέτει υπηρεσίες για extreme sports. Τέλος, η Κεφαλονιά δεν θα αφήσει ανικανοποίητους και τους φίλους της ορειβασίας με τα μονοπάτια που περνάνε μέσα από τα υπέροχα τοπία του όρους Αίνου.

For English Click Here
⚠ Οι παροχές, οι τιμές και το ωράριο λειτουργείας του οινοποιείου ενδέχεται να τροποποιηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κτήμα προτού το επισκεφτείτε.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!