Moschopolis18 2017: γιατί η Αναστασία και ο Τάσος θα το αγαπήσουν

Moschopolis18 2017

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τάσο, Αναστάση, Αναστασία, Νατάσα, Τασία και Τασούλα το Moschopolis 18 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητή Αναστασία και αγαπητέ Τάσο το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «ανάστασις» και πιο συγκεκριμένα τον συνδυασμό των λέξεων «ἀνά» και «ἵστημι» (ἀνίστημι) που σημαίνει σηκώνω, ξαναχτίζω, ανυψώνω και φυσικά ανασταίνω. Και επειδή ως γνωστόν το κρασί ανυψώνει την διάθεση και ξεσηκώνει τις αισθήσεις αποκλείεται να βρεις άλλο πιο ταιριαστό από το Moschopolis18 2017 του ομώνυμου οινοποιείου που συντροφιά του θα ζήσεις… στιγμές ανάτασης!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: είσαι ένας άνθρωπος που μπορεί να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να σταθεί γερά στα πόδια του, αντιμετωπίζοντας όσα προβλήματα κι αν συναντήσει στην ζωή του. Κάπως έτσι και το Μαυροτράγανο μεταφέρθηκε από τις Κυκλάδες στην Βόρεια Ελλάδα και πήρε νέα πνοή μέσα από την φροντίδα των ανθρώπων της Moschopolis Winery,.δίνοντας ένα αχτύπητο δίδυμο με το Syrah. Σου αρέσουν τα ταξίδια και να αποκτάς νέες εικόνες και παραστάσεις, κάτι στο οποίο αυτό το κρασί συμφωνεί και επαυξάνει,.διανύοντας με την σειρά του ένα μακρινό ταξίδι μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σου, με δύο ενδιάμεσες στάσεις για να εμπλουτίσει τις «εμπειρίες» του:.μία σε δρύινο βαρέλι διάρκειας 18 ολόκληρων μηνών και στην συνέχεια μία στην φιάλη για άλλους 6 μήνες. Και το ταξίδι του – άμα το θελήσεις – μπορεί να μην σταματήσει εκεί αλλά να συνεχίσει για μερικά χρόνια ακόμα στην κάβα σου…
…ο απρόσμενα μοναδικός γευστικός συνδυασμός του Moschopolis 18 με μία λαχταριστή κρεατόπιτα θα σε φέρουν με μαθηματική ακρίβεια στο επίκεντρο της προσοχής!
Σου αρέσει η ελευθερία και δεν αντέχεις την καταπίεση,.όπως ακριβώς και το Moschopolis18 2017 που «αρνείται» να περάσει από την πίεση του φίλτρου και έτσι «στρογγυλοκάθεται».μέσα στην φιάλη του αφιλτράριστο. Ταυτόχρονα διαθέτεις μεγάλο πείσμα και έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα,.τόσο όσο και το αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα του κρασιού και τα διεισδυτικά αρώματα μαύρου κερασιού,.βύσσινου, αποξηραμένου σύκου, σταφίδας, βανίλιας και μοσχοκάρυδου. Ελκύεις τους γύρω σου,.και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού διαθέτεις μία αγαπητή προσωπικότητα γεμάτη ζεστασιά που μαζί της θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο το θερμό στόμα του Moschopolis 18 –.μία ευγενική προσφορά της αλκοόλης, 14,5% vol – σε συνδυασμό με το πλούσιο σώμα, τις βελούδινες τανίνες και την μακριά επίγευση bitter σοκολάτας.

Την ευχαρίστηση που νιώθεις όταν κάνεις νέες γνωριμίες θα ενισχύσει ο απρόσμενα μοναδικός γευστικός συνδυασμός αυτής της ετικέτας με μία λαχταριστή κρεατόπιτα,.τον οποίο αν προσφέρεις σε φίλους και γνωστούς θα σε φέρουν με μαθηματική ακρίβεια στο επίκεντρο της προσοχής τους! Και μην ξεχνάς: όταν κάτι δεν πάει τόσο καλά όσο ήλπιζες,.χαλάρωσε και πάρε βαθιές αναπνοές για 20 – 30 λεπτά προτού σε πιάσουν τα ευαίσθητα… νευράκια σου – όσο δηλ. χρειάζεται και το Moschopolis18 2017 να κάτσει στην καράφα πριν να σερβιριστεί!

MOSCHOPOLIS 18 2017
Moschopolis Winery

› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2017
› Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυροτράγανο, Syrah
› Αλκοόλ: 14,5% vol
› Οινοποίηση: Ακολουθείται η κλασική ερυθρή οινοποίηση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
› Ωρίμανση: Πριν την κυκλοφορία του παραμένει για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
› Παλαίωση: Μετά την ωρίμανση σε βαρέλι εμφιαλώνεται και παραμένει για ακόμα 6 μήνες στη φιάλη πριν βγει στην αγορά.
› Website: moschopoliswines.gr
› Σημ: Το 18 στην ετικέτα αφορά τους μήνες παραμονής στο βαρέλι και όχι την εσοδεία.
› Οργανοληπτικά: Σκούρο αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Διεισδυτικό άρωμα μαύρων φρούτων όπως κεράσι και βατόμουρο παράλληλα με νότες αποξηραμένων φρούτων,.σύκου και σταφίδας σε φόντο γλυκών μπαχαρικών (βανίλια, μοσχοκάρυδο) δώρο από το βαρέλι. Θερμό στόμα με γεμάτο σώμα, πλούσια οξύτητα και βελούδινες τανίνες που καταλήγουν σε μία μακρά επίγευση bitter σοκολάτας.
› Συνδυασμοί: Συνοδέψτε το με κρέατα μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα ή σβησμένα σε κρασί, ψητά κόκκινα κρέατα με μπαχαρικά και νόστιμες κρεατόπιτες. Αγαπάει επίσης και τα κίτρινα ώριμα τυριά.
› Σερβίρισμα: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18°C και αφού αφεθεί σε καράφα να αναπνεύσει για 20-30 λεπτά.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!