Μονεμβάσιος 2013: γιατί ο Χρήστος και η Χριστίνα θα το αγαπήσουν

Monemvasios 2013, Monemvasia Winery – Tsimbidi

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Χρήστο, Χριστίνα, Κρίστη και Χριστιάνα ο Μονεμβάσιος 2013 της Monemvasia Winery είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητέ Χρήστο και αγαπητή Χριστίνα το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «χριστός» που σημαίνει «χρισμένος», αυτός δηλ. που φέρει το χρίσμα, το οποίο με την σειρά του δηλώνει την καθιέρωση του προσώπου που το δέχεται σε κάποιο αξίωμα. Με άλλα λόγια είσαι ένας άξιος άνθρωπος που αξίζει να έχεις αντίστοιχα εκλεκτές γευστικές εμπειρίες. Και σίγουρα θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι, πριν καλά – καλά τελειώσεις την ανάγνωση,.ότι ο ερυθρός «Μονεμβάσιος 2013» της Monemvasia Winery έχει το χρίσμα του ιδανικού κρασιού για σένα!

Διακρίνεσαι από δυναμισμό για αυτό και θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα στο έντονα αρωματικό μπουκέτο κόκκινων και μαύρων φρούτων, βύσσινου και κερασιού, που θα ανακαλύψεις σε ένα ποτήρι κρασιού «Μονεμβάσιος 2013». Παράλληλα, ο χαρακτήρας σου δεν μένει στάσιμος αλλά εξελίσσεται μέσα στον χρόνο με τον ίδιο σταδιακό τρόπο που ξεδιπλώνονται τα αρώματα της παλέτας αυτού του κρασιού.– περνώντας από τα αρχικά αρώματα φρούτων σε διακριτικές νότες βοτάνων και καταλήγοντας τελικά σε ενδιαφέρουσες μπαχαρώδεις νύξεις κακάου και καφέ.προσφέροντάς σου συνεχώς μία καινούρια συγκίνηση.

…ο χαρακτήρας σου εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο που ξεδιπλώνονται τα αρώματα της παλέτας του Μονεμβάσιου…
Είσαι προσωπικότητα ήρεμη που πιστεύει ότι όλα στην ζωή πρέπει να γίνονται με αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Τι σύμπτωση! Το ίδιο πιστεύουν και στην Monemvasia Winery και αφήνουν τον Μονεμβάσιο 2013 στο βαρέλι να πάρει τον χρόνο του12 μήνες για την ακρίβεια –.για να ωριμάσει και να δώσει αυτήν την ισορροπημένη οξύτητα που χαρίζει νεύρο και ζωντάνια δίπλα σε βελούδινες και δομημένες τανίνες,.πράγμα που ικανοποιεί παράλληλα την ωριμότητα του χαρακτήρα σου αφού μόνο ένας άνθρωπος με μεγάλη υπομονή – όπως εσύ –.θα μπορούσε να περιμένει τον χρόνο να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του, δίνοντας τελικά ένα κρασί στο peak της “καριέρας” του, με συγκροτημένα και ολοκληρωμένα στοιχεία.

Όπως πιθανόν να φαντάζεσαι δεδομένης της θρησκευτικής προέλευσης του ονόματός σου,.είσαι ο τύπος που αγαπάει να φροντίζει τους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα έχεις την τάση για απομόνωση. Μην ανησυχείς όμως διόλου αφού και τα δύο σου χαρακτηριστικά μπορούν να “αλληλοεπιδράσουν” με αυτό το κρασί, ώστε το μεν πρώτο να ενισχυθεί, το δε δεύτερο να κατευναστεί. Η απάντηση στην ερώτηση «πως;» έρχεται μέσα από την “εικόνα” ενός χειμωνιάτικου μεσημεριού με φίλους και συγγενείς γύρω από ένα μεγάλο ζεστό τραπέζι,.ένα μελωμένο αγριογούρουνο στην γάστρα να δεσπόζει στο κέντρο του και τα αρώματα του Μονεμβάσιου 2013 να αναδύονται από τα ποτήρια. Όλα μαζί μπορούν στο σύνολό τους να τονώσουν τη διάθεσή σου για κοινωνική ζωή και να εμποδίσουν την τάση σου για μοναχικότητα, προσφέροντας με βεβαιότητα χαρούμενες στιγμές!

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ 2013
Monemvasia Winery – Tsimbidi

› Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Λακωνία
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2013
› Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο, Μαυρούδι
› Αλκοόλ: 13% vol
› Ωρίμανση: Πριν την κυκλοφορία του παραμένει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλι και έπειτα η παλαίωση συνεχίζεται μέσα στις φιάλες,.οι οποίες τοποθετούνται σε οριζόντια θέση, μέσα στο κελάρι.
› Website: malvasiawines.gr
› Οργανοληπτικά: Μέτριο προς βαθύ κόκκινο χρώμα με μπορντό ανταύγειες. Στην πλούσιας έντασης μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως βύσσινο και κεράσι. Στο στόμα οι τανίνες είναι μαλακές και το σώμα μέτριο προς γεμάτο με ισορροπημένη οξύτητα που δίνει νεύρο και ζωντάνια. Στο αρωματικό μπουκέτο προστίθενται βοτανικές νότες και ένα μπαχαρώδες (καφές, κακάο) τελείωμα μεγάλης διάρκειας.
› Συνδυασμοί: Δοκιμάστε συνοδέψετε πολύπλοκα πιάτα όπως ένα αγριογούρουνο στη γάστρα και παλαιωμένα πλούσια τυριά καθώς επίσης πιάτα με κόκκινες σάλτσες και γενικά κόκκινα κρέατα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18°C.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!