Messenicola 2016: γιατί ο Άγγελος και η Αγγελική θα το αγαπήσουν

Messenicola 2016, Winery Monsieur Nicolas

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αγγελική, Άγγελε, Αγγέλα, Αγγελίνα, Άντζελα, Άντζυ, Κική και Τζέλα το Messenicola 2016 είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητέ Άγγελε και αγαπητή Αγγελική (και λοιπά υποκοριστικά) το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λέξη άγγελος και το ρήμα αγγέλω. Κυκλοφορεί πολλά χρόνια «στην πιάτσα» καθώς το συναντάμε ήδη από την εποχή του Ομήρου όπου το χρησιμοποιούσαν για να προσδιορίσουν τον αγγελιοφόρο, αυτόν δηλ. που φέρνει ειδήσεις, ενώ αργότερα, κατά τη χριστιανική εποχή, το απεσταλμένο από το Θεό άυλο ον που μεταφέρει στους ανθρώπους το θέλημά του. Η προελληνική προέλευσή του δεν είναι γνωστή και πιθανόν να σχετίζεται με την περσική λέξη άγγαρος (έφιππος ταχυδρόμος). Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα: τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με το κρασί Messenicola 2016 του Winery Monsieur Nicola by G. Karamitros?

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές:.το κρασί είναι «καλό μαντάτο» πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα έντονα αρωματικό ερυθρό, που τόσο πολύ θυμίζει την προσωπικότητά σου. Ένας χαρισματικός και πολυτάλαντος άνθρωπος που λατρεύει την τελειότητα την οποία βρίσκεις εύκολα στο ισορροπημένο και μαλακό στόμα του Messenicola 2016,.την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον σου να ομορφαίνεις.και να εξελίσσεις οτιδήποτε υπάρχει στην ζωή σου αντιστοιχεί με την όμορφη 10ετή εξέλιξη που έχει αυτό το κρασί μέσα στη φιάλη. Αν φυσικά αντέξεις να το κρατήσεις τόσο στην κάβα σου,.καθώς ο αγχώδης και νευρικός χαρακτήρας σου πιθανότατα να σε οδηγήσουν να το ανοίξεις γρήγορα – γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να αποβάλλεις το στρες της εργασιακής καθημερινότητας. Όμως δεν θα έπρεπε να ανησυχείς καθώς οι καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις την καριέρα σου.με τον ίδιο τρόπο που το Messenicola 2016 απογειώνει ένα ζουμερό κρέας με κόκκινη σάλτσα!
…απλά ρίξε μία ματιά στη πρωτότυπη και κομψή φιάλη του Μessenicola, η οποία σίγουρα θα συγκινήσει την καλλιτεχνική σου πλευρά!
Σε άλλα νέα, είσαι ο τύπος του γλυκού ανθρώπου που δεν του αρέσει να κακοκαρδίζει κανέναν,.κάτι σαν κι αυτό που πετυχαίνει η αρωματική παλέτα αυτού του κρασιού όντας γεμάτη από ζουμερά μαύρα φρούτα και τα φρούτα του δάσους. Και επειδή ψάχνεις διαρκώς νέες εμπειρίες, σου δίνουμε bonus και μερικές νότες δρυός, βοτάνων και λουλουδιών να σπάνε την ρουτίνα! Η γοητεία και ο μαγνητισμός που εκπέμπεις έχει την ικανότητα να προκαλεί θετικά συναισθήματα στους γύρω του αλλά και να κατακτά οτιδήποτε βάζει στο μάτι,.για αυτό και αν ήσουν χρώμα θα έμοιαζες με το κόκκινο ρουμπινί του Messenicola 2016. Όσο για το περιβόητο πείσμα σου –μάντεψε! – το κρασί σε προλαβαίνει και εδώ αφού διαθέτει μία επίμονη μπαχαρώδη επίγευση

Κι αν ακόμα μετά από όλα αυτά δεν έχεις πεισθεί για το πόσο ταιριάζετε εσύ και το Messenicola,.απλά ρίξε μία ματιά στη πρωτότυπη και κομψή φιάλη του, η οποία σίγουρα θα συγκινήσει την καλλιτεχνική σου πλευρά!

MESSENICOLA 2016
Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros

› Όνομα: Messenicola
› Οινοποιός: Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2016
› Κατηγορία ποιότητας: Π.Ο.Π. Μεσενικόλα
› Ποικιλιακή σύνθεση: 70% Μαύρο Μεσενικόλα, 30% Syrah & Carignan
› Αλκοόλ: 13,5% vol
› Παλαίωση: Έχει ωριμάσει σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο, ενώ μπορεί να παλαιώσει για άλλα 10 χρόνια μέσα στη φιάλη
› Βραβεία: Balkans International Wine Competition – Gold Medal, Thessaloniki International Competition – Silver Medal, International Wine Challenge – Silver Medal
› Website παραγωγού: winerymonsieurnicolas.gr
› Οργανοληπτικά: Χρώμα καθαρό μέτριας έντασης ρουμπινί με κόκκινες ζωηρές ανταύγειες. Η ένταση του αρώματος στη μύτη είναι έντονη, όπου -ακόμα και χωρίς ανακίνηση- διακρίνονται ζουμερά μαύρα φρούτα και φρούτα του δάσους (βατόμουρα, σμέουρα και κεράσια) τα οποία στην πορεία εμπλουτίζονται με νότες δρυός, βοτάνων και λουλουδιών. Η ένταση των αρωμάτων στο στόμα εμφανίζεται εξίσου πλούσια, ενώ συνοδεύεται από λίγες και ιδιαίτερα μαλακές τανίνες, καλή οξύτητα και μία παχιά και λιπαρή μπαχαρώδη επίγευση που διαρκεί.
› Συνδυασμοί: Αγαπάει το ψητό και μαγειρευτό κόκκινο κρέας (αρνί, βοδινό) καθώς και το κυνήγι με κόκκινες σάλτσες. Παράλληλα μπορεί να σταθεί άξιος συνοδός δίπλα σε αλλαντικά και καπνιστά και ώριμα τυριά ή ακόμα και δίπλα σε φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι.
› Σερβίρισμα: Για απογείωση της απόλαυσης το αφήνουμε να αναπνεύσει 15′ πριν το σερβίρουμε στους 16 – 18°C.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!