iSommelier, το μεγάλο πείραμα

Η εταιρεία Masterzen, όπως μας υπόσχεται και το όνομά της, έχει master στην τέχνη του Ευ Ζειν και για να το αποδείξει έκανε ένα πείραμα: μάζεψε μερικούς «ερευνητές» (μέσα σε αυτούς και εμένα) στο εστιατόριο My Park και τους πρόσφερε δύο κρασιά – ένα ερυθρό Κτήμα Γαία και ένα λευκό Θαλασσίτη από τη Γαία Οινοποιητική – με και χωρίς την χρήση του iSommelier.

Τι είναι το iSommelier?

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο gadget που θα κάνει την καθημερινότητα, όσων λατρεύουν το κρασί, επαγγελματιών και μη, πιο εύκολη. Το iSommelier της iFavine (εισαγωγέας: Masterzen) διεκδικεί παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία που κρύβεται από πίσω, η οποία σκοπεύει στη μέγιστη απόλαυση του κρασιού, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Αυτή η «έξυπνη» γυάλινη καράφα χρησιμοποιεί μοριακή τεχνολογία φίλτρων για να απομονώσει το οξυγόνο από τον αέρα και να διοχετεύσει 90% καθαρό οξυγόνο στο κρασί ενώ την ίδια στιγμή η διαδικασία φιλτραρίσματος μειώνει αποτελεσματικά τις όποιες επιβλαβείς ουσίες ενδέχεται να αλλοιώσουν τον αληθινό χαρακτήρα και την ποιότητα του κρασιού.

Με λίγα λόγια η μετάγγιση και παραμονή του κρασιού για ένα μόλις λεπτό στο iSommelier αντιστοιχεί στην μία ώρα μετάγγισης και παραμονής σε μία κλασσική καράφα, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης κατανάλωσης με τη σωστή διαδικασία σερβιρίσματος!

Το «πείραμα» και τα αποτελέσματα

Οι ρόλοι του πειράματος ήταν απλοί και ξεκάθαροι: σκοπός της Masterzen ήταν να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι το iSommelier κάνει αυτό που υπόσχεται, σκοπός των παρευρισκόμενων ήταν να ανακαλύψουν εάν αυτά που υπόσχεται το iSommelier όντως τα κάνει.

Προκειμένου να γίνουν όλα αυτά, οργανωμένα και νοικοκυρεμένα, τα δύο κρασιά δοκιμάστηκαν πρώτα χωρίς τη χρήση του έξυπνου gadget και μετά με τη χρήση αυτού σε τρεις διαφορετικές ώρες παραμονής: 30 δευτερόλεπτα (= 30 λεπτά), 1 λεπτό (= 1 ώρα) και 2 λεπτά (= 2 ώρες).

Από τη σύγκριση των πρώτων μόλις δειγμάτων, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι «ερευνητές» μπορέσαμε να διακρίνουμε γευστικές και οσφρητικές διαφορές από τη χρήση του iSommelier, δίνοντας αμέσως απάντηση στην πρώτη απορία (εάν επηρεάζει το κρασί) και προχωρώντας ευθύς αμέσως στην επόμενη. Πώς επηρεάζει το κρασί?

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με ένα ξεκάθαρο ναι ή με ένα βροντερό όχι. Ένας αερισμός με το iSommelier στους σωστούς χρόνους πράγματι δίνει στα κρασιά περισσότερη φρεσκάδα, αναζωογονεί το άρωμα και στρογγυλεύει το στόμα. Αυτή ήταν μια κοινή παραδοχή που παρατηρήθηκε εξίσου και στα δύο δείγματα Όταν όμως ο χρόνος αυτός αυξήθηκε κατά πολύ τότε το κρασί άρχισε να σκληραίνει, να αποκτάει τανικότητα και να τονίζεται η οξύτητά του. Για άλλη μία φορά παν μέτρον άριστον…

Τα συμπεράσματα

Εν κατακλείδι, το «πείραμα» ήταν άκρως επιμορφωτικό και το iSommelier διέλυσε κάθε επιφύλαξη που μπορεί να είχαμε. Ένα ενδιαφέρον gadget που σίγουρα θα καταφέρει να ικανοποιήσει όλους εμάς τους λάτρεις του κρασιού που θέλουμε να έχουμε ολόκληρη την απόλαυση αλλά παράλληλα είμαστε και αρκετά ανυπόμονοι!

Λίγα λόγια για την Masterzen

Η εταιρεία, πέρα από την εισαγωγή και διακίνηση του iSommelier, κατασκευάζει συντηρητές κρασιού που απευθύνονται τόσο σε οινόφιλους όσο και σε επαγγελματίες. Ξεκινώντας από τους μικρούς χωρητικότητας 7 μπουκαλιών και καταλήγοντας στους μεγάλους που φτάνουν μέχρι και τις 303 θέσεις, η σειρά XPR W έχει πλατιά γκάμα για να ταιριάζει με τις ανάγκες του καθενός. Πόρτες χωρίς ενώσεις, με ανοξείδωτο ατσάλι και τζάμι, λευκός LED φωτισμός σε κάθε ράφι και από τις δύο πλευρές αλλά και πλήρως συρόμενα προς τα έξω, ξύλινα ράφια εφοδιασμένα με τηλεσκοπικές ράγες είναι μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά των συντηρητών Masterzen που προσφέρουν λειτουργικότητα και εργονομία σε ένα συνδυασμό υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Λίγα λόγια για το My Park

Δημιουργήθηκε το 1992 – μετράει την ίδια ηλικία με το περιοδικό Οινολογία, το ξαδερφάκι του D-FiLES! – και από το καλοκαίρι του 2018 το «βρίσκουμε» στα έμπειρα χέρια του κου Νίκου Λουκάκη. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν 93 διαφορετικές ετικέτες κρασιού, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς. Το Μy Park βρίσκεται στo Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, τηλ. 210-7233419.

✒️ Υπογράφει: Τζέλα Βέκιου

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!