Ίαμα Ερυθρό 2017: γιατί η Ελευθερία και ο Λευτέρης θα το αγαπήσουν

Iama Red 2017, Vriniotis Winery

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Λευτέρη, Ελευθερία, Ρία και Ρίτσα το Ίαμα της Vriniotis Winery είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητή Ελευθερία και αγαπητέ Λευτέρη ετυμολογικά το όνομά σου προέρχεται – φυσικά – από τη λέξη ελεύθερος, υπογραμμίζοντας ξεκάθαρα την ιδιοσυγκρασία σου, χωρίς αυτό να αποκλείει μία πολυδιάστατη προσωπικότητα, που μπορεί εύκολα να συγκριθεί με αυτήν που διαθέτει το ερυθρό κρασί Ίαμα 2017 της Vriniotis Winery. Χαρακτηριστική είναι η καλλιτεχνική πλευρά που διαθέτεις την οποία έρχεται να «γαργαλίσει» αυτή η ετικέτα,.καθώς η δημιουργία ενός οίνου απαιτεί πολύ τέχνη και αρκετή δεξιότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι – όπως πολύ σωστά ειπώθηκε κάποτε από τον Σκωτσέζο συγγραφέα Robert Louis Stevenson – «το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση»

Είσαι ένα άτομο μοντέρνο, με αρκετά προχωρημένες και προοδευτικές ιδέες για αυτό και δεν υπάρχει άλλος καλύτερος να εκτιμήσει την ύπαρξή του Βραδυανού στο blend,.μιας σπάνιας και ξεχασμένης ερυθρής ελληνικής ποικιλίας από την Βόρεια Εύβοια.που αναβιώνει χάρη στις καλλιεργητικές και οινοποιητικές προσπάθειες της Vriniotis Winery,.την ίδια στιγμή που το πάντρεμά του με το κοσμοπολίτικο Syrah δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον επικοινωνιακό σου χαρακτήρα. Μπορεί να διαθέτεις μεγάλη πειθώ, αλλά όπως βλέπεις, μπροστά σου βρίσκεται ένα κρασί που θα σε κερδίσει με τα ίδια όπλα!

…δίνεις μεγάλη βαρύτητα στην εμφάνιση και την υγεία οπότε βρίσκεις κάτι πιο ταιριαστό από ένα κρασί που ονομάζεται Ίαμα?
Είσαι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος που θέλει να χαρίζει απλόχερα κέφι και χαρά στους γύρω του και το ερυθρό Ίαμα 2017 σε ακολουθεί πιστά προσφέροντας γεύσεις και αρώματα. Βαθύ πορφυρό χρώμα, πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, γεμάτο σώμα, πλούσια επίγευση και ένας μεγάλος αλκοολικός τίτλος: όλα παρέχονται σε αφθονία σε αυτό το κρασί. Σου αρέσει να ζεις έντονα, αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και περιπέτειες για αυτό και οι νότες δέρματος και μελανιού.που θα ανακαλύψεις ανάμεσα στα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, κακάου, πιπεριού και δρυός θα σε ιντριγκάρουν! Και όσον αφορά τα χαρακτηριστικά στόματος, την ισορροπία οξύτητας – αλκοόλης και τις μαλακές τανίνες,.όλα δένουν όμορφα κι αρμονικά σε ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα όπως ακριβώς είναι και το γούστο σου.

Αν κάτι απεχθάνεσαι αυτό είναι οι περιορισμοί και τα καλούπια. Το ίδιο και το Ίαμα 2017, για αυτό και δεν δέχεται την «καταπίεση» του φιλτραρίσματος με αποτέλεσμα να φτάνει στο ποτήρι σου αφιλτράριστο.και το οποίο μπορείς να καταναλώσεις άμεσα ή να κρατήσεις στην κάβα σου για 8-10 χρόνια ακόμα,.έτσι μπορείς να αποδείξεις ότι δεν παρατάς γρήγορα κάτι που έχεις ξεκινήσει. Είσαι άνθρωπος της παρέας με μεγάλο κοινωνικό κύκλο τον οποίο μπορείς να «γλυκάνεις» διοργανώνοντας μία βραδιά με ψητά κρέατα στην σχάρα,.που αποτελούν και την ιδανική συνοδεία αυτού του κρασιού.

Τέλος, δίνεις μεγάλη βαρύτητα στην εμφάνιση και την υγεία σου οπότε βρίσκεις κάτι πιο ταιριαστό από ένα κρασί που ονομάζεται Ίαμα?

ΙΑΜΑ 2017 ΕΡΥΘΡΟ
Vriniotis Winery

› Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Εύβοια
› Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
› Εσοδεία: 2017
› Ποικιλιακή σύνθεση: 60% Βραδυανό, 40% Syrah
› Αλκοόλ: 14% vol
› Οινοποιίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
› Ωρίμανση: Πριν την κυκλοφορία του παραμένει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων και 6 ακόμα μήνες στη φιάλη.
› Παλαίωση: Καταναλώνεται άμεσα ή παραμένει στην κάβα μας για άλλα 8-10 χρόνια.
› Website: vriniotiswinery.gr
› Οργανοληπτικά: Βαθύ αδιάφανο πορφυρό χρώμα με φούξια ανταύγειες. Πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας στο οποίο κυριαρχούν τα άνθη και ιδιαίτερα το άρωμα της βιολέτας, παράλληλα με νότες κόκκινων και μαύρων φρούτων του δάσους, γλυκών και πικάντικων μπαχαρικών (κακάο, πιπέρι) και δρυς. Διακριτικές νύξεις δέρματος και μελανιού ολοκληρώνουν ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Στο στόμα είναι γεμάτο με καλής έντασης οξύτητα και πολλές μαλακές τανίνες. Ιδιαίτερα πλούσια είναι και η επίγευση που κρατάει σε μάκρος.
› Συνδυασμοί: Δοκιμάστε το δίπλα από ψητά κρεατικά στην σχάρα ή κρεατικά μαγειρεμένα με πλούσιες σάλτσες. Αγαπάει επίσης τα πιπεράτα αλλαντικά, τα σκληρά κίτρινα τυριά και το αρνάκι στο φούρνο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18°C.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!