Γνωριμία με την Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη, Ομάδα

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤO BLOG

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το έτος 1946 ξεκινάει για τον Βασίλειο Γ. Λαφαζάνη ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, όταν αρχίζει να παράγει κρασί στην περιοχή του Πειραιά. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1960, προχωράει στην ίδρυση του πρώτου οινοποιείου της οικογένειας στη Μαγούλα, μία περιοχή ιδιαίτερης γεωγραφικής σημασίας για την αξιοποίηση του αμπελώνα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Πελοποννήσου. Τα χρόνια που ακολούθησαν και το μεράκι της δεύτερης γενιάς και του Γεώργιου Λαφαζάνη εδραίωσαν το όνομα της εταιρείας κάνοντάς το συνώνυμο με το ποιοτικό κρασί. Φτάνοντας το σήμερα, εκείνο το ταξίδι που ξεκίνησε πριν 74 χρόνια, συνεχίζεται μέσα από το όραμα της τρίτης γενιάς, η οποία φαίνεται να έχει θέσει ήδη τον πήχη πολύ ψηλά…

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή της Νεμέας, μία από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, και στις Πλαγιές του Κιθαιρώνα στη Βοιωτία. Αυτές οι διαφορετικές περιοχές που ποικίλουν σε υψόμετρο, προσανατολισμό και εδάφη, συνδυαζόμενες με τις αυστηρά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και την ιδανική στιγμή του τρυγητού, αποτελούν το κατάλληλο υπόστρωμα για τη δημιουργία διαφορετικών εκλεπτυσμένων στυλ κρασιών. Πέρα όμως των ιδιόκτητων αμπελώνων της, η Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη διατηρεί σταθερές συνεργασίες με σημαντικό αριθμό αμπελουργών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο, οι οποίοι σύμφωνοι με τη φιλοσοφία της οινοποιίας παράγουν σταφύλια με γνώμονα την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης και την ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα.

Πέτρα & Φως, Georgios Lafazanis Winery

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δεν είναι μόνο η αγάπη των ανθρώπων που απαρτίζουν την οινοποιία και η αφοσίωση τους στη δουλειά τους, ούτε μόνο η τεχνογνωσία και η μακρόχρονη εμπειρία που κάνουν τους οίνους της Οινοποιίας Γεώργιου Λαφαζάνη ξεχωριστούς. Η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι η ειδοποιός διαφορά, η οποία αποδεικνύεται και μέσα από τις διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο.

Πέτρα & Φως

Τύπος οίνου: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Ο.Π. Νεμέα
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Τοποθεσία αμπελώνα: Αχλαδιά και Κούτσι Νεμέας από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης
Οινοποιητικές τεχνικές: Ζύμωση μακράς διάρκειας και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C, που ακολουθούνται από παλαίωση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων μεσαίου καψίματος για 12 μήνες.
Βραβεύσεις: Ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2020
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα βαθύ ρουμπινί και πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, που θυμίζει αποξηραμένα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι και δαμάσκηνο μαζί με γλυκά μπαχάρια, ξηρούς καρπούς και πιπέρι. Στόμα βελούδινο με μεταξένιες τανίνες όπου κυριαρχούν το φρούτο της ποικιλίας, τα αρώματα της δρυός και η βανίλια.
Γευστικοί συνδυασμοί: Απολαύστε το σήμερα ή μέχρι και 5 χρόνια αργότερα, στους 16 – 18°C δίπλα από ζουμερά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πιάτα με πικάντικες νότες.

Σείριος Λευκός, Georgios Lafazanis Winery

Σείριος Λευκός

Τύπος οίνου: Λευκός ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Πλαγιές Κιθαιρώνα
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά και Ασύρτικο
Οινοποιητικές τεχνικές: Προζυμωτική εκχύλιση 14 ωρών στους 12°C και αλκοολική ζύμωση στους 15°C σε ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές. Παραμονή για έναν επιπλέον μήνα παρουσία οινολασπών με ταυτόχρονο περιοδικό batonnage.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα διαυγές ωχρό λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες και μύτη με έντονα αρώματα εξωτικών ώριμων φρούτων και νύξεις πυρηνοκαρπών. Το στόμα πλούσιο και γεμάτο ακολουθεί τον αρωματικό χαρακτήρα της μύτης, ενώ διαθέτει εξαιρετική ισορροπία και μία αναζωογονητική οξύτητα. Μεγάλη αρωματική επίγευση και κομψό τελείωμα.
Γευστικοί συνδυασμοί: Απολαύστε το στους 10 – 12°C δίπλα από πιάτα θαλασσινών και ψαριών ή λευκών κρεατικών και ζυμαρικών που συνοδεύονται από άσπρες σάλτσες.

Σείριος Ερυθρός, Georgios Lafazanis Winery

Σείριος Ερυθρός

Τύπος οίνου: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon
Τοποθεσία αμπελώνα: Νεμέα και Αιγιαλεία από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης
Οινοποιητικές τεχνικές: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές που ακολουθούνται από μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμαση 6 – 10 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια 300lt μεσαίου καψίματος.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη αρωματική παλέτα στη μύτη, όπου κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα, το ώριμο βατόμουρο, τα μπαχάρια και οι νότες δρυός. Πλούσιο στο σώμα με βελούδινες τανίνες και επίγευση με μεσαία διάρκεια και πολυπλοκότητα.
Γευστικοί συνδυασμοί: Δοκιμάστε το σήμερα ή απολαύστε το σε 3 -5 έτη από τώρα, στους 16 – 18°C παρέα με φιλέτα κόκκινων κρεατικών και αγαπημένα σκληρά τυριά.

Electus, Οινοποιία Γεώργιος Λαφαζάνης

Electus

Τύπος οίνου: Λευκός ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο
Τοποθεσία αμπελώνα: Μαντινεία από επιλεγμένους ορεινούς αμπελώνες
Οινοποιητικές τεχνικές: Κλασική λευκή οινοποίηση με την αλκοολική ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16˚C.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα λαμπερό ανοιχτό λεμονί με πράσινες ανταύγειες και αρώματα μύτης που χαρακτηρίζονται από λεμονανθούς και νότες εσπεριδοειδών. Κομψό στόμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, έντονη οξύτητα και αρωματικό μπουκέτο που ακολουθεί εκείνο της μύτης.
Γευστικοί συνδυασμοί: Το σερβίρετε στους 10 – 12°C παρέα με πιάτα οστρακοειδών, ψαριών, αλλά και λευκών κρεατικών.

Epicus, Οινοποιία Γεώργιος Λαφαζάνης

Epicus

Τύπος οίνου: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Τοποθεσία αμπελώνα: Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της Οινοποιίας Γεώργιου Λαφαζάνη στη θέση Αχλαδιάς Νεμέας με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις
Οινοποιητικές τεχνικές: Κλασική ερυθρά οινοποίηση με ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμαση για λίγους μήνες σε δεύτερης χρήσης δρύινα γαλλικά βαρέλια 300lt μεσαίου καψίματος.
Βραβεύσεις: Ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2020
Οργανοληπτικά στοιχεία: Λαμπερό βαθύ πορφυρό χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις. Σύνθετη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και ξηρών καρπών και στόμα με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Πλούσια επίγευση και κομψή δομή.
Γευστικοί συνδυασμοί: Απολαύστε το τώρα ή 2 – 3 χρόνια μετά στους 16 – 18°C συνοδείας κόκκινων ζουμερών κρεατικών, πικάντικων κόκκινων σαλτσών και φτερωτού κυνηγιού.

Artisti, Οινοποιία Γεώργιος Λαφαζάνης

Artisti

Τύπος οίνου: Λευκός αφρώδης
Κατηγορία ποιότητας: Ποικιλιακός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο
Τοποθεσία αμπελώνα: Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της Οινοποιίας Γεώργιου Λαφαζάνη στη θέση Αχλαδιάς Νεμέας
Οργανοληπτικά στοιχεία: Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με διακριτικές φυσαλίδες και μύτη με έντονα φρουτώδη αρώματα ώριμου βερίκοκου, ροδάκινου και σταφυλιού καθώς και νότες τροπικών φρούτων και λουλουδιών, χαρακτηριστικά του Μοσχάτου. Στόμα πλούσιο και στρογγυλό με τραγανή οξύτητα και δροσερό αφρισμό που συμπληρώνεται αρμονικά από τη γλυκύτητα και τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας. Η γευστική εικόνα κλείνει με μία μακρά και κομψή επίγευση που οδηγεί σε ένα καθαρό και σπιρτόζικο τελείωμα.
Γευστικοί συνδυασμοί: Παγώστε το καλά στους 5 – 7°C και απολαύστε το μόνο του ως απεριτίφ ή συνοδεύοντας το με φρούτα, fingerfood και κρεμώδη γλυκά.

Οινάνθη Λευκό, Georgios Lafazanis Winery

Οινάνθη Λευκός

Τύπος οίνου: Λευκός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Ασύρτικο
Οινοποιητικές τεχνικές: Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές και σε θερμοκρασία γύρω στους 16°C.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα απαλό λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες και μύτη εκφραστική με τους φρέσκους ανθικούς χαρακτήρες να υπερισχύουν και τα λεπτά αρώματα φλούδας λεμονιού και εσπεριδοειδών να ακολουθούν. Στόμα που χαρακτηρίζεται από ισορροπία, αρώματα που ακολουθούν εκείνα της μύτης και πλούσια φρουτώδη επίγευση.
Γευστικοί συνδυασμοί: Προτείνεται η κατανάλωσή του μέσα στα πρώτα 2 χρόνια από την εμφιάλωση, συνοδείας θαλασσινών, ψαριών, λευκών κρεάτων και ζυμαρικών με λευκές σάλτσες. Σερβίρεται στους 8 – 10°C.

Οινάνθη Ροζέ, Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Οινάνθη Ροζέ

Τύπος οίνου: Ροζέ ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Οινοποιητικές τεχνικές: Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές και σε θερμοκρασία γύρω στους 17°C.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα λαμπερό ανοιχτό τριανταφυλλί με κερασί ανταύγειες και αρώματα κερασιού, φράουλας και λουλουδιών. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και συνοδεύονται από ωραία αίσθηση οξύτητας και βελούδινες τανίνες.
Γευστικοί συνδυασμοί: Σερβίρεται στους 8 – 12°C δίπλα από πιάτα θαλασσινών, ψαριών άλλα και λευκών κρεάτων.

Οινάνθη Ερυθρό, Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Οινάνθη Ερυθρός

Τύπος οίνου: Ερυθρός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Οινοποιητικές τεχνικές: Κλασική ερυθρά οινοποίηση.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Φωτεινό πορφυρό χρώμα με βιολετί αποχρώσεις και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων. Στόμα μεσαίου σώματος με μαλάκες στρογγυλές τανίνες και μέτρια οξύτητα και πλούσια επίγευση σε νότες κόκκινου κερασιού και βατόμουρου.
Γευστικοί συνδυασμοί: Το απολαμβάνετε ακόμα και μετά από 2 – 3 χρόνια σε θερμοκρασία 10 – 12°C παρέα με ψητά κόκκινα κρέατα και κόκκινες πικάντικες σάλτσες ή ακόμα και με κινέζικη κουζίνα.

Οινάνθη Sweet, Georgios Lafazanis Winery

Οινάνθη Ημίγλυκος

Τύπος οίνου: Ερυθρός ημίγλυκος
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Οινοποιητικές τεχνικές: Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 17°C και σταμάτημά της με τη μέθοδο της ψύξης προτού καταναλωθούν όλα τα σάκχαρα του μούστου.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα με έντονα φρουτώδη αρώματα και ανθικούς χαρακτήρες. Τα αρώματα του στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και συνοδεύονται από μία όμορφη οξύτητα και μερικές μαλακές τανίνες.
Γευστικοί συνδυασμοί: Απολαύστε το στους 8 – 12°C μόνο του ή συνοδεύοντας κρεατικά με γλυκιές σάλτσες, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Διεύθυνση: Σωκράτους & Θριασίου Πεδίου, Μαγούλα 19018, Αττική
Τηλέφωνα: 210.5555501, 210.5557674
Email: info@georgioslafazanis.gr
Website: www.georgioslafazanis.gr

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!