Οινοποιία Μπουτάρη

Οινοποιία Μπουτάρη Σαντορίνη

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Με έναν χαρακτηριστικό επιβλητικό άσπρο θόλο, το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στην Σαντορίνη, συγκαταλέγεται στα δέκα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά οινικά θαύματα του κόσμου, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, προβολές σινεμά και παρουσίαση εκθέσεων τέχνης.

Ποιο το προφίλ της Oινοποιίας Μπουτάρη, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις με τον επισκέπτη;

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Οινοποιία Μπουτάρη, μία εταιρεία που έχει υπάρξει ακρογωνιαίος λίθος την ελληνικής οινικής παράδοσης μετρώντας πάνω από μία εκατονταετία στο χώρο της οινοπαραγωγής; Η ίδρυση της εταιρείας χρονολογείται το 1879 από τον Ιωάννη Μπουτάρη στην Νάουσα και 110 χρόνια αργότερα το 1989 η Oινοποιία Μπουτάρη πρωτοστατώντας, αποβιβάστηκε στη Σαντορίνη τη δεκαετία του ’80 και ανέλαβε να αναδείξει τον Σαντορινιό Αμπελώνα μέσα από οινολογικές πρακτικές που αναδείκνυαν ακριβώς τον τόπο και την ποικιλία με μοναδικό τρόπο. Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό “Santo” ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να φτιάχνουν ποιοτικό κρασί…

Εκεί, στον διάσημο σαντορινιό αμπελώνα, με το ηφαιστιογενές έδαφος, το ξεχωριστό terroir και τη ιδιόμορφη καλλιέργεια της αμπέλου, η Οινοποιία Μπουτάρη δημιούργησε το 1992 τον ιδιόκτητο αμπελώνα της έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, φιλοξενώντας τις γηγενείς ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, αλλά και κάποιες άλλες πειραματικής καλλιέργειας. Σημαντικό στοιχείο είναι το ιδιαίτερο σχήμα κλαδέματος των αμπελιών – μοναδικό στον κόσμο – που κυριαρχεί σε όλο το νησί. Ονομάζεται Κουλούρα, διαμορφώνεται χαμηλά στο έδαφος ακολουθώντας την μορφή του καλαθιού και αποτελεί ένα μαγευτικό θέαμα κάτω από το αιγαιοπελαγίτικο φως…

Οινοποιία Μπουτάρη Σαντορίνη
Μπουτάρης Σαντορίνη
Boutari Santorini

Τι οινικές εμπειρίες θα ζήσει στην Οινοποιία Μπουτάρη;

Μέσα στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείου, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό είναι στη διάθεση του επισκέπτη για να του χαρίσει μία αξιομνημόνευτη εμπειρία μέσα από 5 διαφορετικές οινογαστρονομικές επιλογές:

Η Μαγεία των Κρασιών της Σαντορίνης

Περιλαμβάνει μία ξενάγηση στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στο κελάρι που καταλήγει στη δοκιμή πέντε βραβευμένων κρασιών της εταιρείας.
• Καθημερινά στις 11:00
• Διάρκεια: 45 λεπτά
• Τιμή: 15 ευρώ / άτομο

Οινογευστική Εμπειρία Μπουτάρη

Περιλαμβάνει την επίσκεψη στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στην υπόγεια κάβα. Ακολουθεί, η γευσιγνωσία τεσσάρων ελληνικών ποικιλιών – Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Ασύρτικο Σαντορίνης, Αγιωργίτικο Νεμέας, Ξινόμαυρο Νάουσας – ενώ στο τέλος σερβίρεται γεύμα παραδοσιακών Σαντορινιών εδεσμάτων (φάβα, τοματοκεφτέδες, λουκάνικο Σαντορίνης, ντοματοσαλάτα με κάπαρη Σαντορίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) με τη συνοδεία ενός ποτηριού από την ποικιλία της επιλογής του.
• Καθημερινά στις 13:00, 14:00, 15:00
• Διάρκεια: 90 λεπτά
• Τιμή: 40 ευρώ / άτομα
• Minimum κράτηση: 2 άτομα

Semi Private Tour και παιχνίδι γευσιγνωσίας

Πέρα από την κλασική διαδρομή στον αμπελώνα, το οινοποιείο και το κελάρι, ο επισκέπτης θα γευτεί 8 επιλεγμένα κρασιά από διαφορετικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας – Μαντινεία, Αττική, Κρήτη, Νεμέα, Γουμένισσα και Νάουσα – μαζί με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συνδυασμού κρασιών και γεύσεων.
• Καθημερινά στις 12:30
• Διάρκεια: 90 λεπτά
• Τιμή: 55 ευρώ / άτομο
• Συμμετέχοντες: μέχρι 10 άτομα

Private Tour και παιχνίδι γευσιγνωσίας

Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει ό,τι και η προηγούμενη με τη διαφορά ότι η ξενάγηση και η οινογαστρονομική εμπειρία γίνεται πιο ιδιωτική, αποκλειστικά για τον επισκέπτη και την παρέα του.
• Καθημερινά στις 16:00
• Διάρκεια: 90 λεπτά
• Τιμή: 70 ευρώ / άτομο
• Minimum κράτηση: 2 άτομα

Private Tour και παιχνίδι γευσιγνωσίας με μεταφορά

Περιλαμβάνεται επίσκεψη στον αμπελώνα, το οινοποιείο και το κελάρι, δοκιμασία 8 επιλεγμένων κρασιών από διαφορετικές αμπελουργικές περιοχές – Μαντινεία, Αττική, Κρήτη, Νεμέα, Γουμένισσα και Νάουσα – μαζί με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συνδυασμού κρασιών και γεύσεων και γεύμα παραδοσιακών Σαντορινιών εδεσμάτων με τη συνοδεία ενός ποτηριού κρασί. Παράλληλα, προσφέρεται η μεταφορά του επισκέπτη με πολυτελές Van από και προς το ξενοδοχείο του.
• Καθημερινά στις 16:00
• Διάρκεια: 90 λεπτά
• Τιμή: 85 ευρώ / άτομο
• Minimum κράτηση: 2 άτομα

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Όλες οι ξεναγήσεις μπορούν να γίνουν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Πέρα από τις παραπάνω οργανωμένες ξεναγήσεις η Οινοποιία Μπουτάρη προσφέρει επίσης:
• Ξενάγηση στον αμπελώνα και το κελάρι → 7 ευρώ
• Ξενάγηση & δοκιμή 4 κρασιών από την Σαντορίνη συνοδεία ελληνικών τυριών & κριθαρένιων παξιμαδιών → 15 ευρώ
• Ξενάγηση & δοκιμή 6 κρασιών από την Σαντορίνη συνοδεία ελληνικών τυριών & κριθαρένιων παξιμαδιών → 18 ευρώ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Το Οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη απέχει:
15 λεπτά (6,9 χλμ.) από Θήρα → Χάρτης
15 λεπτά (8,2 χλμ.) από το αεροδρόμιο → Χάρτης
12 λεπτά (5,6 χλμ.) από το λιμάνι → Χάρτης
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 15:00 (χειμερινή σεζόν)
Δευτέρα – Σάββατο από τις 10:00 έως 19:00 (καλοκαιρινή σεζόν)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνο: 2286081011 (κα Καλλιόπη Πιπέρη) • Email: santorini.winery@boutari.gr • Website: www.boutariwinerysantorini.gr

Ποιες δύο ετικέτες να πάρει μαζί του, σαν ανάμνηση της επίσκεψής του;

Την Σαντορίνη και την Καλλίστη Reserve και τα δύο με την ένδειξη Π.Ο.Π. από την ποικιλία Ασύρτικο.

Σαντορίνη, Οινοποιία Μπουτάρη

Η Σαντορίνη είναι μια φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας. Στο κρασί αναδεικνύεται υπέροχα η χαρακτηριστική ορυκτότητα του Ασύρτικου και του terroir του νησιού πάνω σε ένα φόντο ανοιχτού αχυρένιου με πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη έντονα ανθική με αρώματα που θυμίζουν άνθη λεμονιάς, γιασεμιού, υάκινθου, μάραθου και εσπεριδοειδών (ξύσμα λεμονιού) με διακριτικές νότες καπνού. Η γεύση είναι φρέσκια, γεμάτη, μεταλλική, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Είναι ένας τέλειος συνοδός φρέσκων ψαριών στα κάρβουνα με λαδολέμονο και θυμάρι, φρέσκων οστρακοειδών, γαρίδων λεμονάτων, σαλατών με σως vinaigrette, ελληνικών χωριάτικων σαλατών, μακαρονάδων με θαλασσινά και φρέσκο μαύρο πιπέρι και τυριών με μέτρια οξύτητα όπως φέτα και κατσικίσιο τυρί.

Kallisti Reserve, Boutari

Αντίθετα, η Καλλίστη Reserve έχει ωριμάσει για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα για 3 επιπλέον μήνες στη φιάλη. Ένας οίνος με κρυστάλλινο κίτρινο χρώμα και περίπλοκες νότες από άνθη λεμονιάς και φρεσκοκομμένα μήλα, συνοδευόμενα από αρώματα που μαρτυρούν την παλαίωσή του, όπως βελανιδιά, φουντούκι, βανίλια και καπνό. Πληθωρικό στόμα, με λιπαρότητα και ισορροπημένη οξύτητα, όπου διαφαίνεται διακριτικά στο τελείωμα ο χαρακτήρας της δρυός. Συνοδεύει άξια ψάρια στα κάρβουνα ή ψάρια με σκόρδο και lime, ζυμαρικά με φρέσκο αστακό, σαλάτα καβουριών, φρέσκα στρείδια με τζίντζερ και φυσικά καπνιστό τυρί.

Ποια τα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής που δεν πρέπει να χάσει;

Η Σαντορίνη είναι ολόκληρη ένα κόσμημα του Αιγαίου Πελάγους! Ο επισκέπτης θα αιχμαλωτιστεί με την πρώτη ματιά, βλέποντας την όμορφη Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με το λευκό μίνιμαλ χρώμα, τις διάσπαρτες εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια. Φυσικά, κορυφαία αξιοθέατα είναι η θέα στη μαγευτική Καλντέρα και το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Οίας.

Πέρα όμως από αυτά, το νησί έχει διάφορα Μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό και το Ναυτικό Μουσείο που αξίζουν μία επίσκεψη. Ειδικά, η Οινοποιία Μπουτάρη, η οποία βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήρι, μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη μία αναδρομή πίσω στον χρόνο με τον Προϊστορικό Οικισμό, του οποίου μέρος των ευρημάτων του εκτίθενται στο μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά και τον Ενετικό Πύργο (Γουλά) που στέκεται στην κορυφή του υψώματος. Τέλος, οι πεντακάθαρες παραλίες του νησιού με την ιδιαίτερη ομορφιά, την κόκκινη ή την μαύρη άμμο, θα τον περιμένουν για μία δροσιστική ανάπαυλα.

For English Click Here
⚠ Οι παροχές, οι τιμές και το ωράριο λειτουργείας του οινοποιείου ενδέχεται να τροποποιηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κτήμα προτού το επισκεφτείτε.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!