Το μοναδικό αμπελοοινικό μωσαϊκό του Κτήματος Χατζημιχάλη…

Τα πρώτα 90 στρέμματα του κτήματος στην κοιλάδα της Αταλάντης, αγοράστηκαν από τον κ. Δημήτρη Χατζημιχάλη το 1973, αλλά η φλόγα της οινοποίησης είχε ανάψει νωρίτερα, όταν στην ηλικία των 19 ετών, έφτιαξε το πρώτο του κρασί στην αυλή του σπιτιού του.

Οι δυσκολίες που έχουν, όμως, όλα τα νέα ξεκινήματα, τον έτρεψαν στην εκτροφή γαλοπούλας, επενδύοντας όλα τα έσοδα σε οινοποιείο και αμπελώνα. Σήμερα, μπορεί η εκτροφή να σταμάτησε, αλλά οι γαλοπούλες δεν έφυγαν ποτέ, έγιναν έμβλημα κοσμώντας τις ετικέτες του κτήματος μέχρι και σήμερα.

Πλέον, με 2.200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και μία τεράστια γκάμα ετικετών, το Κτήμα Χατζημιχάλη συνεχίζει να μας παρασέρνει στο γευστικό του ταξίδι… Κλείστε τα μάτια και απολαύστε το!

Alfega Lefkos 2016

Κατηγορία ποιότητας: Π. Γ.Ε. Κοιλάδα Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα
Αλκοολικός τίτλος: 13,5%vol
Τύπος: Ξηρός
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ανοιχτό κίτρινο χρώμα και πλούσιο άρωμα πυρηνόκαρπων φρούτων (φρέσκο ροδάκινο), εσπεριδοειδών όπως το lime και διακριτικές νότες λουλουδιών. Στρογγυλό στόμα, γεμάτο σώμα, με δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά ή τηγανητά, λευκά κρέατα, πράσινες σαλάτες και ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες.

Alfega Rose 2016

Κατηγορία ποιότητας: Π. Γ.Ε. Κοιλάδα Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Grenache, Syrah, Μαλαγουζιά
Αλκοολικός τίτλος: 13,5%vol
Τύπος: Ξηρός
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα με γλυκό άρωμα κόκκινων φρούτων με χαρακτηριστικό αυτό της φράουλας. Νότες τριαντάφυλλου στο στόμα, παράλληλα από ένα πλούσιο σώμα με όμορφη ισορροπία οξύτητας και θερμότητας της αλκοόλης.
Συνοδεύει: Ελληνική αλλά και ασιατική κουζίνα, πικάντικα πιάτα της ευρωπαϊκής κουζίνας και πίτσα. Ακόμα καταναλώνεται και ως απεριτίφ.

Alfega Erythros 2010

Κατηγορία ποιότητας: Π. Γ.Ε. Κοιλάδα Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια
Αλκοολικός τίτλος: 13,5%vol
Τύπος: Ξηρός
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βραβευμένο με χρυσό από τον διεθνή διαγωνισμό Gilbert & Gaillard, χαρακτηρίζεται από βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βανίλιας, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, μπιφτέκια στη σχάρα και ποικιλία αλλαντικών.

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη: Αστέριος Δανιηλίδης

Τον κ. Αστέριο Δανιηλίδη τον γνωρίσαμε το 2017, όταν μιλήσαμε μαζί του για πρώτη φορά και …