Έμμετρος Λόγος, Εταιρεία Τσάνταλη

Γιώργος Βέκιος.

Τοπικός οίνος, μια κατηγορία κρασιών που παράγεται σε μια γεωγραφικά και νομοθετικά καθορισμένη ζώνη, από συγκεκριμένες ποικιλίες και με αμπελώνες περιορισμένης παραγωγής (ποσότητα). Σήμερα η αναπροσαρμογή της νομοθεσίας (Πανευρωπαϊκά) έχει αντικαταστήσει τον όρο Τοπικός Οίνος με την ένδειξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

Η εταιρεία:

Η οικογένεια Τσάνταλη ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων από το 1890. Ο Ευάγγελος Τσάνταλης, οινοποιός 2ης γενιάς και μια από τις πλέον χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορία της ελληνικής οινοποιίας, κατάφερε να μετατρέψει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο brand name, συνώνυμο της καινοτομίας. Στην μακρά πορεία της στην ελληνική αγορά δημιούργησε κρασιά που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην συνείδηση του καταναλωτή. Ας θυμηθούμε τον Μακεδονικό Τοπικό και τον Αγιορείτικο Τοπικό.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2018
Τύπος: Έμμετρος Λόγος
Κατηγορία: ΠΓΕ Μακεδονία
Ποικιλία: Ξινόμαυρο, Syrah
Αλκοόλ: 13 % vol
Τιμή: 8,00 ευρώ / 0,750 L

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ελκυστικό αχνό τριανταφυλλί χρώμα. Αρωματικά διακρίνουμε στοιχεία και από τις δύο ποικιλίες, το φυτικό χαρακτήρα του Syrah (πράσινη πιπεριά) και το Ξινόμαυρο να δίνει κάποια νότα πιο βαριά προς το μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού. Μικρότερης έντασης αρώματα μήλου και αχλαδιού. Στο στόμα με αρκετό όγκο αλλά και μια οξύτητα που το υποστηρίζει και δημιουργεί ένα κρασί κατάλληλο για συνοδεία φαγητού.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ψητό κοτόπουλο, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες αλλά και λαδερά φαγητά.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.