Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: η μόνη σκνίπα που αγαπάμε!

Με αφετηρία το πάθος τους για την μπίρα, ο Γιώργος, ο Άγγελος και ο Γιώργος, το 2010 πήραν την μεγάλη απόφαση να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα δημιουργώντας με πολύ μεράκι την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. Η όρεξη υπήρχε, η πρώτη μπίρα ήταν έτοιμη, αυτό που έλειπε ήταν το όνομα και για αυτό μια βραδιά – συντροφιά με την πρώτη τους μπίρα – κάθισαν να σκεφτούν ποιο όνομα θα μπορούσε να χωρέσει μέσα του την φιλοσοφία τους για ένα ποιοτικό προϊόν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και συνάμα την τρέλα τους. Το αποτέλεσμα? Και σκνίπα έγιναν και όνομα βρήκαν!

Sknipa Strong

Συστατικά: Βύνη κριθαριού, Λυκίσκος, Μαγιά
Τύπος μπύρας: Strong Ale
Αλκοόλ: 6,2%

Με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα χαρακτηρίζεται από μεγάλης έντασης αρώματα λυκίσκου, βύνης, ξηρών καρπών και καραμέλας σε συνδυασμό με νότες πεύκου, ανθέων και εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι και κίτρο. Μακρά επίγευση σε ένα στόμα που ισορροπεί ανάμεσα στην γλυκιά αίσθηση της βύνης και τον πικρό χαρακτήρα του λυκίσκου. Σας προτείνουμε να την απολαύσετε στους 6-8°C.

Sknipa Lady

Συστατικά: Βύνη κριθαριού, Βύνη σιταριού, Λυκίσκος, Μαγιά, Μέλι
Τύπος μπύρας: Saison
Αλκοόλ: 5,5%

Χρώμα θολό χρυσό με πλούσιο αφρισμό. Αρωματικό μπουκέτο που χαρακτηρίζεται από φρέσκα φινετσάτα αρώματα εσπεριδοειδών και κυρίως λεμονιού και πορτοκαλιού παράλληλα με άνθη εσπεριδοειδών, που όλα μαζί μπλέκονται μπροστά σε ένα φόντο μελιού. Δροσερή, ελαφριά και γλυκιά γεύση ακολουθούμενη από μία πιπεράτη επίγευση. Απολαύστε την σε θερμοκρασία 4-6°C.

Sknipa Bold

Συστατικά: Βύνη κριθαριού, Βύνη σιταριού, Λυκίσκος, Μαγιά
Τύπος μπύρας: Session IPA
Αλκοόλ: 5%

Με έντονο πυκνό αφρισμό και ανοιχτό καστανοκόκκινο χρώμα, χαρακτηρίζεται από λουλουδάτα αρώματα και αρώματα βύνης, φρούτων κυρίως εσπεριδοειδών όπως γκρέιπφρουτ, αλλά και πυρηνόκαρπων όπως το ροδάκινο. Πλούσιο σώμα με εμφανή αλλά ισορροπημένη πικρή γεύση και αρώματα καραμέλας στην επίγευση. Για μέγιστη απόλαυση την σερβίρετε σε θερμοκρασία 6-8°C.

Η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης στηρίζει την Ελλάδα έχοντας εξοπλίσει την εγκατάστασή της με μηχανήματα κατασκευασμένα στην χώρα και χρησιμοποιώντας για την παραγωγή του τελικού προϊόντος κατά 80% υλικά ελληνικής προέλευσης.

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη: Αστέριος Δανιηλίδης

Τον κ. Αστέριο Δανιηλίδη τον γνωρίσαμε το 2017, όταν μιλήσαμε μαζί του για πρώτη φορά και …