Savatiano, Άωτον Winery

Γιώργος Βέκιος.

Η Παιανία, πατρίδα του ρήτορα Δημοσθένη, δεν είναι φλύαρη και γι αυτό, ίσως δεν είναι γνωστοί όσο πρέπει οι οινοποιοί της περιοχής. Ο Σωτήρης Γκίνης καλλιεργεί τα αμπέλια της οικογενείας και με τις γνώσεις που έχει ως οινολόγος, προτείνει τα κρασιά της Μεσογείτικης αυτής γωνιάς. Το Σαββατιανό είναι η λευκή ποικιλία που κυριαρχεί στην Αττική, ο οινοποιός δοκιμάζει τις αντοχές της στο χρόνο.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία:2015
Κατηγορία: ΠΓΕ Αττική
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Σαββατιανό
Αλκοόλ: 13% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Τονισμένο χρυσό χρώμα. Μύτη ώριμου κρασιού χαρακτηρίζεται από αρώματα ξηρών καρπών και με μια μικρή υπερβολή (ποιητική αδεία) θα λέγαμε θυμίζει κρασιά από Riesling. Στη γεύση αρκετά μαλακό και πλούσιο, διάρκεια γεύσης με αρωματικό τελείωμα φουντούκι και καρύδι.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Θα προτιμήσουμε πιάτα με γλυκό-ήπιο χαρακτήρα (όχι λεμόνι). Λευκά κρέατα και ψάρια με μαλακό κρέας (βρασμένα). Όχι τηγανητά ή ψητά. Θαλασινά, όσπρια. Θερμοκρασία κατανάλωσης, δρoσερό 10 – 12 °C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Strofilia Λευκό, Οινοποιείο Στροφιλία

Γιώργος Βέκιος. Το όνομα του κρασιού, που είναι συγχρόνως και αυτό του παραγωγού, μου δίνε…