Sauvignon Blanc, Konstantara Wines

Γιώργος Βέκιος.

Από τις πιο διάσημες, σήμερα ποικιλίες, το Sauvignon Blanc, είναι η κύρια ποικιλία των λευκών ξηρών κρασιών του αμπελώνα του Μπορντώ στην Νοτιοδυτική Γαλλία αλλά και στην κοιλάδα του Λίγηρα. Την δοξα των κρασιών ζήλεψαν οι Νεοζηλανδοί και υιοθέτησαν την ποικιλία. Σήμερα θα λέγαμε ότι το Sauvignon Blanc έχει σε μεγάλο βαθμό συνδεθεί με την Νέα Ζηλανδία. Αξιοπερίεργο, το Sauvignon Blanc μια λευκή ποικιλία σε διασταύρωση με το Cabernet Franc που είναι μια ερυθρή ποικιλία έδωσαν μια νέα ποικιλία την πιο διάσημη στο κόσμο το Cabernet Sauvignon.

Τα κρασιά Κωνσταντάρα παράγονται από τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων,250 στρεμμάτων,που καλλιεργούνται βιολογικά στις πλαγιές των βουνών του Πολύγυρου, περιοχή Αγίας Τριάδας σε υψόμετρο 430 μέτρων. Οι λευκές ποικιλίες του αμπελώνα είναι Sauvignon Blanc & Μοσχάτο Αλεξανδρείας και η Μαλαγουζιά και οι ερυθρές Merlot, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο. Η οινοπαραγωγική μονάδα Κωνσταντάρα είναι οικογενειακή και διαθέτουν διόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Πορταρια Χαλκιδικής.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2017
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Sauvignon Blanc
Αλκοόλ: 13,5% vol
Βραβεία: Χρυσό στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό 2017, Χάλκινο στον Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2018

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ανοιχτό λεμονί. Μεγάλης έντασης άρωμα φρούτων, εσπεριδοειδών (περγαμόντο) και κυρίως πυρηνόκαρπων (ροδάκινο), ακτινίδιο και γήινες νότες (τσακμακόπετρα). Με γεμάτο σώμα, θερμό με χαμηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Φρουτώδες άρωμα στόματος με βοτανικές νότες.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Το πλούσιο σώμα και η μέτρια οξύτητα μας κατευθύνουν σε ήπιες γεύσεις. Ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες, κρέμα γάλακτος, θαλασσινά (μύδια στο ατμό), λευκά κρέατα (κοτόπουλο ψητό) και λευκά τυριά ήπιας γεύσης. Θερμοκρασία κατανάλωσης: δροσερό στους 8 – 10 βαθμούς.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

Δείτε επίσης:

Νέκταρ, Οινοποιείο Ανδρέου

Γιώργος Βέκιος. Διαβάζοντας την ετικέτα, θα δούμε ο παραγωγός να μας ενημερώνει ότι έχει κ…