Μοσχάτο, Ελληνικά Κελλάρια

Γιώργος Βέκιος.

Τα Ελληνικά Κελλάρια είναι η νέα εταιρική ονομασία της Εταιρίας Κουρτάκη με μια ιστορία που όλοι γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα είτε με συνεργασίες είτε με τις δικές της προσπάθειες έχει δημιουργήσει μια νέα εικόνα που την χαρακτηρίζει η αναζήτηση και η ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών. Σε συνεργασία με την ΕΟΣ Σάμου έχει εντάξεις στην συλλογή της το Μοσχάτο, από την εξαιρετική αρωματική μικρόρωγη ποικιλία που συναντάμε στο Αιγαιοπελαγήτικο νησί. Μικροί ορεινοί αμπελώνες σε πεζούλες φιλοξενούν την ποικιλία. Αξίζει εκτός από το να δοκιμάσετε το κρασί να κάνετε και ένα ταξείδι στο νησί.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Κατηγορία: ΠΓΕ Αιγαιοπελαγήτικος
Τύπος: Ήσυχο ξηρό
Ποικιλία: Μοσχάτο
Αλκοόλ: 12,5 %
Τιμή: 7,00

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ανοιχτό λαμπερό χρυσαφένιο στο χρώμα. Η μύτη έχει εξελιχθεί και αποκαλύπτει νότες εσπεριδοειδών (λεμόνι και νεράτζι). Τα ποικιλιακά αρώματα του Μοσχάτου έχουν δώσει τη θέση τους σε νότες μοσχοκάρυδου, γλυκών μπαχαρικών και παστελιού. Στόμα καλή οξύτητα και αρώματα που ξαναφέρνουν στην μνήμη μας το μοσχοκάρυδο και τα μπαχαρικά.
Γευστικοί συνδυασμοί:
Θα το προτείνουμε ως συνοδευτικό λευκών κρεάτων με καρυκεύματα και φυσικά ψαριών με πάχος, που έχουν ψηθεί στο φούρνο ή στη σχάρα.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα: