Ούζο, Ποτοποιία Στεφανούρη

Γιώργος Βέκιος.

Γενικά περί ούζου:

Το ούζο ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των αλκοολούχων ποτών που το άρωμά τους οφείλεται στην απόσταξη καθαρής αλκοόλης και σπόρων (γλυκάνισο, μάραθο, κορίανδρος κ.α.), τα οποία τοποθετούνται όλα μαζί στους χάλκινους άμβυκες. Αυτή την μεγάλη οικογένεια ποτών την συναντάμε σε όλη την Μεσόγειο.

Ούζο Στεφανούρη:

Η ποτοποιία Στεφανούρη είναι μια εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών & χυμών με έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα από πολύ παλιά συγκέντρωνε πολλές ποτοποιίες, μάλλον επειδή εκεί υπήρχε άφθονη πρώτη ύλη για την παραγωγή αλκοόλης (σύκα Καλαμών). Αυτό το παρελθόν φαίνεται στην πείρα που έχει αποκτήσει η ποτοποιϊα Στεφανούρη.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Αλκοολικός βαθμός: 40%
Βραβεία: Οlympic Awards 2017 (Aθήνα)

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Μύτη έντονη, πιπεράτη με νότες πικραμύγδαλου. Στόμα γλυκό και θερμό που όμως με το νερό ανοίγει και αποκαλύπτει νέα αρώματα (μπαχαρικές νότες, γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο). Πολύ ευχάριστο στόμα και όμορφο θόλωμα.

Γευστικοί Συνδυασμοί:

Όπως πάντα τονίζουμε για τους συνδυασμούς φαγητού και ποτού πρέπει να υπάρχει μια σχέση ισοτιμίας. Αυτό ισχύει και για το ούζο.Το ούζο απαιτεί υψηλής γευστικής έντασης μεζέδες.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Νέκταρ, Οινοποιείο Ανδρέου

Γιώργος Βέκιος. Διαβάζοντας την ετικέτα, θα δούμε ο παραγωγός να μας ενημερώνει ότι έχει κ…