Ούζο, Ποτοποιία Σπέντζας

Γιώργος Βέκιος.

Μικρασιατική καταστροφή και οφέλη:

Η καταστροφή του ελληνισμού που ζούσε στα μικρασιατικά παράλια είχε και θετικά στοιχεία για την Ελλάδα. Οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες που έφτασαν στα νησιά απέναντι από τα παράλια, μετέφεραν τις γνώσεις τους στην απόσταξη και την παραγωγή του ούζου. Έτσι εξηγείται η παρουσία πολλών ποτοποιείων στην Λέσβο και την Χίο.

Σπέντζας Ouzo:

Όταν το 1892 ο Γεώργιος Σπέντζας στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας δύσκολα θα φανταζόταν πως το προσωπικό του μεράκι θα περνούσε από πατέρα σε γιο στα χρόνια που ακολούθησαν. Σήμερα η τέταρτη γενιά συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή προπάπου. Το περιεχόμενο παραμένει ποιοτικά σταθερό αλλά η εμφάνιση ακολουθεί τις σύγχρονές τάσεις με τον επανασχεδιασμό της.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εξ αποστάξεως 100%
Αλκοολικός βαθμός: 46%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ένα ούζο από 100% απόσταξη, είναι φυσικό να έχει νότες βοτάνων (διακρίνουμε ρίγανη, μέντα και βασιλικό). Οι 46 βαθμοί το κάνουν αρκετά θερμό όταν συναντάει την στοματική κοιλότητα. Η προσθήκη νερού θα βοηθήσει τα αρώματα θα ξεδιπλώσουν (γλυκάνισος και μοσχοκάρυδο) και η γεύση θα γίνει πιο προσιτή. Φυσικά οι μερακλήδες μπορούν να το πιουν ανέρωτο.

Γευστικοι Συνδυασμοί:

Όπως πάντα τονίζουμε για τους συνδυασμούς φαγητού και ποτού πρέπει να υπάρχει μια σχέση ισοτιμίας. Αυτό ισχύει και για το ούζο.Το ούζο απαιτεί υψηλής γευστικής έντασης μεζέδες.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Νέκταρ, Οινοποιείο Ανδρέου

Γιώργος Βέκιος. Διαβάζοντας την ετικέτα, θα δούμε ο παραγωγός να μας ενημερώνει ότι έχει κ…