Νέκταρ, Οινοποιείο Ανδρέου

Γιώργος Βέκιος.

Διαβάζοντας την ετικέτα, θα δούμε ο παραγωγός να μας ενημερώνει ότι έχει κάνει μεταζυμωτική εκχύλιση. Με άλλα απλά λόγια, αφού η αλκοολική ζύμωση ολοκληρώθηκε, ο παραγωγός άφησε τα στέμφυλα (φλούδες και κουκούτσια) μέσα στο χυμό (νέο κρασί) για αρκετές ημέρες. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να αυξήσει την τανικότητα του κρασιού ώστε να έχει αντοχή για μακρά παλαίωση.

Η εταιρεία:

Η ιστορία του Οινοποιείου Ανδρέου ξεκινάει, στην επαρχία Τροιζηνίας (την πατρίδα του Θησέα) στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο, το 1995, όταν φυτεύονται τα πρώτα αμπέλια από τον Ανδρέου Ανδρέα, στη θέση Βαρειά. Σήμερα, ο υιός του δημιουργού, Νεκτάριος Ανδρέου, ελαχιστοποιεί τις επεμβάσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής με στόχο την μέγιστη έκφραση του μικροκλίματος της περιοχής.

Το κρασί:

Εσοδεία: 2017
Κατηγορία: Ποικιλιακός Οίνος
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Ποικιλία: Syrah, Αγιωργίτικο
Αλκοόλ: 13% vol
Οινοποιητικές πρακτικές: Κλασσική ερυθρά οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και μεταζυμωτική εκχύλιση. Μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε γαλλική δρυ 500 λίτρων
Βραβεύσεις: Ασημένιο μετάλλιο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Πορφυρό χρώμα βαθύ με φούξια ανταύγειες. Αρωματική παλέτα που απαρτίζεται από κόκκινα και μαύρα φρούτα (βύσσινο και δαμάσκηνο), πικάντικων μπαχαρικών όπως το μαύρο πιπέρι, γλυκών μπαχαρικών όπως το μοσχοκάρυδο και νότες ξηρών καρπών. Σώμα γεμάτο με καλή οξύτητα και μακρά επίγευση κακάου.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Μπορεί να σταθεί άξιος συνοδός δίπλα σε όσπρια (με σάλτσα ντομάτα και μπαχαρικά) και κρέατα με κόκκινες πικάντικες και μπαχαρώδεις σάλτσες. Σερβίρεται στους 16- 18℃.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.