Οινοποιείο Μοσχόπολις: με προσήλωση στην ποιότητα…

Η Μοσχόπολη ήταν ένα φωτεινό προπύργιο που σήκωσε το βάρος της συνέχισης της βυζαντινής πολιτισμικής κληρονομιάς σε μία εποχή που η Βαλκανική βρισκόταν στα ταραγμένα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η πόλη που ονομάσθηκε από τους ιστορικούς «Νέα Αθήνα» λόγω του πλούτου, της παιδείας, του εμπορίου, των γραμμάτων και των τεχνών. Από εκεί πήρε το όνομά του και το Οινοποιείο Moschopolis (που μπορεί να είναι καινούριο, αλλά οι άνθρωποι πίσω από αυτό ασχολούνται με το κρασί και το αμπέλι χρόνια πριν την δημιουργία του) το οποίο θέλει να διατηρήσει, να εξελίξει και να μεταλαμπαδεύσει τη συσσωρευμένη γνώση δεκαετιών στις επόμενες γενιές και σε αυτούς που αγαπούν το ποιοτικό κρασί.

Moschopolis 6

Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
2016
14% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πλούσιο γλυκό άρωμα υπερώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, συνοδεία λεπτεπίλεπτων αρωμάτων ξύλου και βανίλιας από την 6μηνη παραμονή του σε βαρέλι. Γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και νότες πικάντικων μπαχαρικών στο τελείωμα.

Moschopolis 8

Ξινόμαυρο, Syrah
2016
12% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Λαμπερό τριανταφυλλί. Στην μύτη διακρίνουμε αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων μαζί με νότες μπαχαρικών και ξηρών καρπών από το 8μηνο πέρασμα από το βαρέλι. Στο στόμα η οξύτητα είναι αισθητή και τα αρώματα γίνονται πιο φρέσκα θυμίζοντας λεμονανθούς και lime.

Moschopolis 18 Legacy

14% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ ρουμπινί. Στο αρωματικό του μπουκέτο κυριαρχούν αρώματα γλυκών μπαχαρικών, όπως κανέλα και μοσχοκάρυδο, μαζί με αρώματα μαύρων φρούτων και νύξεις βοτανικότητας. Μαλακό στόμα χαρακτηρίζεται από πιο γλυκά αρώματα μπαχαρικών, π.χ. κακάο, και πιο ώριμων φρούτων π.χ. βατόμουρο.

Δείτε επίσης:

Voreia Beers: για τους απανταχού εραστές της μπίρας…

Η ιστορία ξεκίνησε στις Σέρρες το 2013 και όπως ξεκινάνε όλες οι όμορφές ιστορίες περιλαμβ…