1MN/1CIA, GK Wines

Γιώργος Βέκιος.

Είμαι σίγουρος ότι σε αρκετούς θα φανεί παράξενο, πως η Λάρισσα με τον σιταρόκαμπό της βρήκε μια θέση στην οινική Ελλάδα κι όμως, ένας μικρός αμπελώνας φτιαγμένος από τον γεωπόνο Γιώργο Κίτο, αναδεικνύει κρυφές αρετές και δυνατότητες της περιοχής. Με έναν αμπελώνα που οι πρώτες φυτεύσεις άρχισαν το 2001, αρχικά με ξενικές ποικιλίες, ο παραγωγός δοκίμασε και πέτυχε να δώσει, σε περιορισμένο είναι η αλήθεια, αριθμό φιαλών όμορφα κρασιά. Στην συνέχεια ο αμπελώνας επεκτάθηκε και σε ελληνικές ποικιλίες. Το κρασί της εβδομάδας είναι μια σχεδόν άγνωστη Ισπανική ποικιλία που τα τελευταία χρόνια είναι ανερχόμενη.

Πρόσθετες πληροφορίες

Εσοδεία: 2012
Κατηγορία: Ποικιλιακός
Τύπος: Ερυρθός ξηρός
Ποικιλία: Μencia (καταγωγή ΒΔ. Iσπανία)
Αλκοόλ: 13,00 % vol
Τιμή: 22,00

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Μέτρια βαθύ ρουμπινί με τις κεραμιδί ανταύγειες να αποκαλύπτουν την ωριμότητα του κρασιού. Μύτη κυρίως μπαχαρικών (κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλο) αλλά με λίγη προσοχή, μόλις το κρασί αναπνεύσει, θα βρούμε να διατηρούνται ακόμα κάποιες νότες ερυθρών φρούτων (βύσσινο, ξηρό δαμάσκηνο). Στο στόμα μέτριου πάχους, πολύ μαλακό, θα ικανοποιήσει όλους του ουρανίσκους (αντρών και γυναικών). Διακριτικά αρώματα από τα βαρέλια συμπληρώνουν την γευστική επαφή με την Mencia.

Γευστικοί συνδυασμοί

Μια και βρισκόμαστε στο Πάσχα, προτείνουμε το αρνάκι (σουβλιστό ή στο φούρνο) να το συνοδέψουμε με κόκκινο κρασί. Και γιατί όχι, να παντρέψουμε ένα ελληνικό έθιμο με μια ποικιλία της Ισπανίας.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Ευλογημένη Γη, Οινοποιείο Βούλγαρη

Γιώργος Βέκιος. Το Merlot είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου που έχει καταγωγή από την Γαλλ…