Οινοποιείο Μάναλης: αναβιώνοντας τον χαμένο αμπελώνα της Σικίνου

Στο κυκλαδίτικο νησί Σίκινο, το οποίο το αρχαιότερο όνομα του κατά τον Πλίνιο και τον Στέφανον τον Βυζάντιον ήταν «Οινόη», συναντάμε το Οινοποιείο Μάναλη που δημιουργεί με μεράκι και πάθος κρασί. Το οινοποιείο έγινε επισκέψιμο τον Ιούλιο του 2008, περιλαμβάνοντας δοκιμή και αγορά των κρασιών, ξενάγηση στην κάβα, παρουσίαση φωτογραφικού υλικού της διαδικασίας παραγωγής, εστιατόριο με παραδοσιακά εδέσματα και δυνατότητα εκδηλώσεων δίπλα στα 20 στρέμ. αμπελώνα.

Εν Λευκώ

Ασύρτικο, Αηδάνι και Μονεμβασιά
Π.Γ.Ε. Κυκλάδες
12,5%vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Λαμπερό κίτρινο χρώμα. Πλούσιο άρωμα φρέσκων εσπεριδοειδών όπως lime αλλά και πιο ώριμων όπως λεμόνι, μαζί με άνθη εσπεριδοειδών. Στόμα γεμάτο με δροσερή οξύτητα και μια διακριτική νότα ορυκτότητας στην επίγευση.

Εν Θερμώ

Μαυροτράγανο, Μαντηλαριά, Φωκιανό και άλλες γηγενείς ερυθρές ποικιλίες
12,5%vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ ρουμπινί. Αρώματα φρέσκων κόκκινων και μαύρων φρούτων, που δίνουν την σκυτάλη σε φυτικές νότες (πράσινη πιπεριά) και πικάντικα μπαχαρικά (πιπέρι). Μετρίου όγκου και καλής οξύτητας, με αισθητή αλλά όχι αιχμηρή τανικότητα.

Λιοσάτο

Φυσικώς γλυκύς ερυθρός οίνος
Φωκιανό, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Μονεμβασιά
13%vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Ανοιχτό κόκκινο. Αρώματα αποξηραμένων φρούτων, δαμάσκηνου και βερύκοκου, μαρμελάδα φρούτων, γλυκό του κουταλιού με νότες μελιού και κερήθρας. Γεμάτο στόμα με ισορροπία γλυκύτητας- οξύτητας και χωρίς τανικότητα. Στο στόμα επανεμφανίζονται τα αρώματα της μύτης μαζί με καφέ, κακάο και σοκολάτας.

Δείτε επίσης:

Voreia Beers: για τους απανταχού εραστές της μπίρας…

Η ιστορία ξεκίνησε στις Σέρρες το 2013 και όπως ξεκινάνε όλες οι όμορφές ιστορίες περιλαμβ…