Παγκόσμια Ημέρα Μαλμπέκ 2019: Η κομψότητα δεν χρειάζεται τελειότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα Malbec είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του φορέα Κρασιά της Αργεντινής που επιδιώκει το Αργεντίνικο Malbec να έχει μία σημαντική θέση στον κόσμο και γιορτάζει την επιτυχία της εθνικής βιομηχανίας οίνου. Η Παγκόσμια Ημέρα Malbec γιορτάστηκε διεθνώς για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου 2011 και κατάφερε να τοποθετηθεί σαν ένα ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός στην παγκόσμια προώθηση του κρασιού αποτελώντας σήμερα μέρος ενός διεθνούς ημερολογίου εορτασμών. Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 120 εκδηλώσεις σε περίπου 100 πόλεις σε 60 χώρες, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ναυαρχίδα των σταφυλιών της Αργεντινής. Η παγκόσμια επιτυχία που επιτεύχθηκε από αυτά τα γεγονότα έχει κορυφωθεί με τις εκδηλώσεις μέσα στην Αργεντινή.

Το 2019 η πόλη της Αθήνας έχει την ευκαιρία να απολαύσει την 4η έκδοση της Παγκόσμιας Ημέρας του Μαλμπέκ στην Αθήνα! Η Πρεσβεία της Αργεντινής έχει προσκαλέσει πάνω από 600 άτομα να συμμετάσχουν σε μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού στην Αίγλη Ζαππείου την Τετάρτη, 8 Μαΐου, με τη συνεργασία οκτώ ελληνικών εισαγωγέων και διανομέων Bodegas Krontiras, Cava Cellier, Cava Kylix, Hebe Wines, Wine Box, Winegarage.gr, Aiolos και GP Wines – οι δύο τελευταίοι είναι νέοι στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, ο Πρέσβης της Αργεντινής Δημοκρατίας Juan José Arcuri προσφέρει ένα αποκλειστικό wine pairing δείπνο στο Noel Bar Restaurant, στους πιο εξειδικευμένους αντιπροσώπους του οινικού τομέα, με ένα ειδικό διεθνές μενού που σχεδιάστηκε από τον Αρτέμιο Λαϊνά για να γιορτάσει την παράδοση της Αργεντινής.

Με φυτείες που φτάνουν τα 43.000 εκτάρια, το Malbec είναι η πλέον ευρέως καλλιεργημένη ποικιλία στην Αργεντινή και αυτή που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια τον τοπικό ουρανίσκο. Η Αργεντινή είναι συνώνυμη με τον Malbec, έχοντας επιτύχει άμεση σχέση με την ποικιλία. Σήμερα αναζητείται μια ισορροπία για να αποκτήσει μοναδικές υφές, αίσθηση φρεσκάδας και αρωματική ποικιλία που προσφέρει ασύγκριτη πολυπλοκότητα. Ο στόχος και ο σκοπός πίσω από όλα αυτά είναι η αυθεντικότητα, υπάρχουν χιλιάδες καλά κρασιά, αλλά μόνο λίγα που να σας μεταφέρουν πράγματα.

Η Αργεντινή σας προσκαλεί να σηκώσετε το ποτήρι με το Malbec σας και να μην χάσετε τους εορτασμούς!

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.