Μαλαγουζιά, Κτήμα Γεροβασιλείου

Γιώργος Βέκιος.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 ξεκινά την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας του Κτήματος Γεροβασιλείου εκτείνεται σε 740 στρέμματα. Το κλίμα της περιοχής της Επανομής χαρακτηρίζεται μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, που μετριάζονται από τις θαλάσσιες αύρες. Στον αμπελώνα καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Από τις λευκές η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Chardonnay, το Sauvignon Blanc και το Viognier και από τις ερυθρές το Λημνιό, το Μαυρούδι, το Μαυροτράγανο, το Syrah και το Merlot.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2017
Κατηγορία: ΠΓΕ Επανομή
Τύπος: Λευκός ξηρός
Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Αλκοόλ: 12,5 % vol
Τιμή: 13,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ελκυστικό στην όψη, διαθέτει μια κρυστάλλινη διαύγεια με ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα που το πλαισιώνουν οι πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη εκφραστικό, κατά κάποιο τρόπο πικάντικο, με ένταση στο ποικιλιακό άρωμα (γλυκό κουταλιού ροδοπέταλα τριαντάφυλλου) αλλά και με φρουτώδεις νότες (μπανάνα, βερίκοκο). Στόμα αρκετά πλούσιο με εξαιρετική οξύτητα που για κάποιους μπορεί να φανεί σαν μια μεταλλικότητα. Ισορροπημένο και δροσερό αφήνει μια αρωματική αίσθηση φρούτων στην επίγευση.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Θαλασσινά, ψάρια (ακόμα και λιπαρά) πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Σερβίρεται τους 8 – 10 °C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Strofilia Λευκό, Οινοποιείο Στροφιλία

Γιώργος Βέκιος. Το όνομα του κρασιού, που είναι συγχρόνως και αυτό του παραγωγού, μου δίνε…