Λύχνος, Οινοποιείο Ντουράκη

Γιώργος Βέκιος.

Το οινοποιείο Ντουράκη βρίσκεται στο ορεινό χωριό του Αλίκαμπου, στην περιοχή του Αποκόρωνα στο Χανιά της Κρήτης. Άνοιξε τις πόρτες του το 1988, με πρωτοβουλία του οινολόγου Ανδρέα Ντουράκη. Τα αμπέλια της οικογένειας Ντουράκη βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή, είναι μικρής έκτασης, σε έδαφος επικλινές και πετρώδες ανάμεσα στο κρητικό πέλαγος και στις πλαγιές των Λευκών Ορέων. Καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες σύμφωνα με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2016
Κατηγορία: ΠΓΕ Κρήτη
Τύπος: Λευκός ξηρός
Ποικιλία: Βιδιανό
Αλκοόλ: 13,00
Τιμή: 8,00 Ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Αχνοκίτρινο (λεμονί). Στο άρωμα εμφανίζονται κυρίως εσπεριδοειδή (lime, λεμόνι, ξύσμα φλούδας λεμονιού), αλλά και ευχάριστες νότες αρωματικών φυτών (βασιλικός). Δεν απουσιάζουν και κάποιες μικρές νύξεις αποξηραμένων λουλουδιών. Στο στόμα παρουσιάζεται γεναιόδωρο, θερμό, με γλυκές εξάρσεις αλλά και μια μέτρια δροσερή οξύτητα. Κρατάει αρκετά «δυνατά» για μια σοδειά ηλικίας σχεδόν 2 ετών.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Είναι ένα κρασί με αρκετά πλούσιο στόμα, αρώματα που παραπέμπουν σε κάποιες δροσερές σάλτσες (όχι ντομάτα) και θα μπορεί να συνοδεύσει λευκά κρέατα αλλά και λαδερά μιας και μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.