Linos, Orealios Gaea

Γιώργος Βέκιος.

Το σημερινό κρασί ονομάζεται Linos, παραπέμποντάς μας στον ληνό το αρχαίο πατητήρι όπου γινόταν η σύνθλιψη των σταφυλιών για να πάρουν το χυμό τους. Στην ετικέτα φαίνεται μία φιγούρα σαν να χορεύει μέσα σε έναν ληνο γιατί όπως γράφει και στην οπίσθια μεριά το πάτημα των σταφυλιών σηματοδοτεί ταυτόχρονα το τέλος του τρύγου και την αρχή της οινοποίησης, εκείνη δηλ. την στιγμή που τα όνειρα και οι προσπάθειες μιας χρονιάς έφτασαν στο τέλος τους, δίνοντας την θέση τους σε μία “οργιαστική” εκδήλωση χαράς.

Η εταιρεία:

Ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, ανανενώθηκε αλλάζοντας εξίσου τις ετικέτες και το όνομά του. Χρησιμοποιώντας τα κύρια χαρακτηριστικά της Κεφαλονιάς – το όρος και την θάλασσα (αλς) – ακούει πια στο όνομα Ορεάλιος Γη σε μια προσπάθεια να ταυτιστεί ακόμη περισσότερο μαζί με το νησί και τις ιδιαιτεροτητες που το κάνουν μοναδικό. Η βασική ποικιλία που καλλιεργούν οι 300 περίπου αμπελουργοί της Orealios Gaea είναι η Ρομπόλα, αλλά μπορούμε να βρούμε επίσης Μοσχάτο, Μοσχατέλα, Τσαούσι, Βοστυλίδι, Ζακυνθινό, Μαυροδάφνη και Σκυλοπνίχτη.

To κρασί:

Εσοδεία: 2017
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αίνου
Τύπος: Λευκός ξηρός
Ποικιλία: Τοπικές Ποικιλίες
Αλκοόλ: 12,5 %vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Λεμονοκίτρινο χρώμα. Αρκετά έντονο άρωμα λουλουδιών και ώριμων λευκόσαρκων και πυρηνόκαρπων φρούτων, ενώ όταν το γευόμαστε στο αρωματικό μπουκέτο προστίθονται νότες των πράσινων μερών (φύλλα) των εσπεριδοειδών. Θερμό στόμα με καλή ισσοροπημένη οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Λευκά κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια και θαλασσινά.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Τσίπουρο Παλαιωμένο, Καρδάση

Γιώργος Βέκιος. Έχουμε συνηθίσει στην εικόνα του λευκού διάφανου Τσίπουρου και όχι άδικα, …