Ούζο Ήρα, Ποτοποιία Σάμου – Γιοκαρίνη

Από το 1910, όταν η Ελένη Γιοκαρίνη ίδρυσε την πρώτη ποτοποιία στη Σάμο, μέχρι και σήμερα, τρεις γενιές μετά, η ποτοποιία Γιοκαρίνη εξακολουθεί να γεμίζει με αρώματα και γεύσεις τα ποτήρια μας, μέσα από την πλούσια γκάμα ούζων και αποσταγμάτων που διαθέτει.

«…Ανάσες, μπουκέτο αρωμάτων και η απόλυτη ισορροπία τριών διαφορετικών προϊόντων απόσταξης, ψιθυρίζουν παντοτινά μυστικά. Μνήμες που καθορίζουν την ταυτότητα του πολιτισμού μας, το μεγαλείο της Ιωνίας και τη μαγεία του νησιού της βασίλισσας των ολύμπιων θεών, την Ήρας. Είναι η αρχή της συμφιλίωσης σου με την Σάμο και βρίσκεται σε ένα ποτήρι «Ούζο Ήρα» 1 μέρος ούζο, 2 μέρη νερό και γίνεται λατρεία!» αναφέρουν στην φιάλη τους οι δημιουργοί και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε!

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Πυκνό γαλακτώδες χρώμα.
Στην μύτη πληθωρικό άρωμα γλυκάνισου μεγάλης έντασης – όπως αρμόζει άλλωστε σε μία βασίλισσα – συμπληρώνεται από νότες μαστίχας, αποξηραμένων βοτάνων, όπως δενδρολίβανο και θυμάρι και μπαχαρικών.
Το άρωμα της μύτης συνεχίζεται εντονότερα στο στόμα με την μαστίχα να είναι πρωταγωνίστρια. Σε δεύτερο ρόλο ακολουθούν και εδώ τα αποξηραμένα βότανα. Ζεστό και γλυκό στόμα εξαιτίας του υψηλού αλκοολικού βαθμού (45%vol), μαλακό με μία καλής διάρκειας επίγευση.

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη: Αστέριος Δανιηλίδης

Τον κ. Αστέριο Δανιηλίδη τον γνωρίσαμε το 2017, όταν μιλήσαμε μαζί του για πρώτη φορά και …