Μελισσόμαντρα, Καλλιγά – Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Γιώργος Βέκιος.

Η τρύγος ήταν δύσκολος δίπλα στην πέτρινη μάντρα (ξερολιθιά). Οι μέλισσες είχαν κάνει την φωλιά τους και εμπόδιζαν τους τρυγητάδες να μαζέψουν τα γλυκά σταφύλια. Μόνο την νύχτα, που μαζεύονταν στην κυψέλη, μπορούσαν να πλησιάσουν και να κόψουν τα σταφύλια. Θες το προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες μέρος, θες γιατί τα σταφύλια ωρίμαζαν πιο γρήγορα εκεί, ο «μύθος» είναι αρκετός για να δώσει το όνομα στο κρασί.

Η εταιρεία:

Μια εταιρεία με πολύ μεγάλη παρουσία και ιστορία στην Ελληνική αγορά, βρίσκεται πίσω από το κρασί Μελισσόμαντρα – Cabernet Sauvignon. Στην πραγματικότητα είναι μια σειρά κρασιών από διαφορετικές ποικιλίες κάτω από το ίδιο όνομα που δημιούργησε η εταιρεία Ελληνικά Κελλάρια. Υπάρχουν επίσης το Λευκό (Ασύρτικο – Ροδίτης) και το Ερυθρωπό (Grenache).

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2017
Τύπος: Μελισσόμαντρα
Κατηγορία: ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα
Ποικιλία: Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ: 13 % Vol
Τιμή: 5,00 – 7,00 ευρώ / 0,750 L

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ερυθρό με μέσης έντασης χρώμα, ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Αρωματικά έχει αρκετές νότες (μάλιστα εναλλάσσονται όσο αναπνέει) διακρίνουμε μπαχαρικό (μαύρο πιπέρι), φύλλα τσαγιού, ξύλο αλλά και πιο γήινες νότες (δάσος). Στόμα ενδιαφέρον, αρχίζει γλυκά, συνεχίζει με μια οξύτητα που του προσφέρει μια ζωηράδα και τελειώνει χωρίς να είναι τανικό. Αρκετά μαλακό.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή (και οικονομική) για ένα τραπέζι με πολλούς (ή λίγους) καλεσμένους και φυσικά για το Χριστουγεννιάτικο. Θα συνοδέψει με επιτυχία την γαλοπούλα ή κάποιο άλλο πουλερικό. Θερμοκρασία κατανάλωσης οι 16οC.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.