Αγιωργίτικο, Κτήμα Γαίας

Γιώργος Βέκιος.

Η εταιρεία:

Το Kτήμα Γαία – Αγιωργίτικο είναι το πρώτο ερυθρό κρασί μακράς εκχύλισης. Προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του παραγωγού που βρίσκεται στο Κούτσι της Νεμέας (σε πλαγιά). Έχει ωριμάσει σε βαρέλια για 12 μήνες και πρόκειται για τον ίδιο παραγωγό που βρίσκεται πίσω από το επίσης επιτυχημένο λευκό κρασί Θαλασσίτης (ΠΟΠ Σαντορίνη).

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2015
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Π.Ο.Π. Νεμέα
Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Αλκοόλ: 15,00% vol
Τιμή: 19,00 – 25,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Βαθύχρωμο βυσσινί με ερυθρές ανταύγειες. Άρωμα που παραπέμπει σε γλυκά μπαχαρικά, ώριμα έως αποξηραμένα κόκκινα φρούτα (δαμάσκηνο, κορινθιακή σταφίδα) και διακριτική βανίλια από το βαρέλι. Στο στόμα το βρίσκουμε πλούσιο, η μακρά εκχύλιση το έχει εμπλουτίσει και ενισχύσει με στοιχεία που του προσφέρουν μακροβιότητα. Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός συναντάει την οξύτητα και μαζί δίνουν ένα ισορροπημένο κρασί παλαίωσης.

TIP: Ανοίξτε την φιάλη και μεταγγίστε σε καράφα τουλάχιστον μία ώρα πριν την κατανάλωση.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Πρόκειται για ένα κρασί με έντονα στοιχεία στη γεύση, πράγμα που το κάνουν ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτων με πλούσια γεύση, όπως κρέας μαγειρευτό με σάλτσα ντομάτας, ψητό καθώς και κίτρινα ώριμα τυριά. Θερμοκρασία κατανάλωσης: 18 – 20οC.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

INFO: Η παραγωγή του ερυθρού κρασιού απαιτεί εκχύλιση, δηλαδή παραμονή του χυμού με την σάρκα του σταφυλιού για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό ποικίλει ανάλογα την χρονιά, την επιδίωξη του παραγωγού και τον τύπο του κρασιού. Συνήθως 2 – 5 ημέρες είναι αρκετές. Ωστόσο υπάρχουν κρασιά για τα οποία ο χρόνος εκχύλισης μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τις 3 εβδομάδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.