Νεμέα Reserve, Κτήμα Δρυόπη

Γιώργος Βέκιος.

Ο όρος Reserve αφορά κρασιά που ανήκουν στην κατηγορία ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και έχουν παλαιώσει για ένα διάστημα. Τα μεν λευκά 12 μήνες (τουλάχιστον 6 σε βαρέλι, 3 σε φιάλες και 3 σε δεξαμενή). Τα δε ερυθρά 24 μήνες (τουλάχιστον 12 μήνες σε βαρέλι, 6 σε φιάλες και 6 σε δεξαμενή).

Η εταιρεία:

Το Κτήμα Δρυόπη βρίσκεται στην μεγάλη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας. Η βασική ποικιλία της περιοχής είναι το ερυθρό Αγιωργήτικο που έχει ένα πολύ ευέλικτο χαρακτήρα (με άλλα λόγια είναι κατάλληλη για ερυθρωπά, φρέσκα ερυθρά, ερυθρά παλαίωσης και ερυθρά μακράς παλαίωσης. Το Κτήμα Δρυόπη ανήκει στον Γιάννη Τσέλεπο που αγόρασε έναν αμπελώνα 50 στρεμμάτων το 2003 στο Κούτσι της Νεμέας.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2015
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Π.Ο.Π. Νεμέα
Ποικιλία: Αγιωργήτικο
Αλκοόλ: 14 % Vol
Τιμή: 16,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Βαθύ πορφυρό χρώμα με φούξιες ανταύγειες. Άρωμα με σχετικά καλή ένταση, θυμίζει αποξηραμένα κόκκινα φρούτα, γήινες νότες (βρεγμένο χώμα δάσους) και διακριτικά βανίλια. Το στόμα παρά το σχετικά υψηλά αλκοολικό βαθμό δεν σε “μπουκώνει”, έχει μια καλή οξύτητα χωρίς εξάρσεις και ακόμα νεαρές δραστήριες τανίνες. Στα αρώματα βρίσκουμε πιπεριά, μπαχάρια και δέρμα. Ένα κρασί παλαίωσης.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Κρασί με στιβαρό στόμα που υποστηρίζει μια επιλογή για κρέατα με λιπαρότητα ή γενικά γεύσεις πλούσιες σε αρώματα. Μπορεί να συνοδέψει τριχωτό κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. Θερμοκρασία κατανάλωσης 18 βαθμούς (δίπλα στο τζάκι).

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.