#ontheair: Dark Cave, Τσιλιλής

Γιώργος Βέκιος.

Παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών της Θεσσαλίας. Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Τύπος: Απόσταγμα στεμφύλων
Παλαίωση: 5 έτη
Αλκοόλ: 41,0 % vol
Τιμή: ≈ 30,00 E / 700 mL

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ελκυστικό χρώμα μελιού. Έντονα αρωματική και εκφραστική μύτη. Διακρίνουμε νότες βανίλιας, μοσχάτου σταφυλιού, αχλάδια, ξερό σύκο, περγαμόντο αλλά και καφέ και σοκολάτα. Τα μπαχαρικά δεν απουσιάζουν και εκφράζονται ως μοσχοκάρυδο. Γευστικά μας δίνει μια γλυκιά θερμή, πλούσια και στιβαρή αίσθηση. Αφήνει μακράς διάρκειας επίγευση που διακρίνονται το βαρέλι και μοσχάτες νότες.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Απολαμβάνουμε τον αρωματικό του χαρακτήρα πίνοντας το σκέτο. Αν κάποιος θέλει μπορεί να το συνοδέψει με ξηρούς καρπούς.

Θερμοκρασία κατανάλωσης:

Συνήθως τα αποστάγματα καταναλώνονται σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο ο παραγωγός προτείνει και λίγο πάγο, πρόταση που πάει καλύτερα το καλοκαίρι.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

INFO: Γιατί καταφεύγουμε στην παλαίωση με χρησιμοποιημένα βαρέλια; Πρόκειται για μια τεχνική που εμπλουτίζει το απόσταγμα με αρωματικούς χαρακτήρες, αλλά παράλληλα, επειδή τα βαρέλια έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην ωρίμανση κρασιών, το ξύλο έχει στρώσει και δεν φορτώνει το απόσταγμα με υπερβολικές τανίνες και νότες ξύλου.

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.