Chateau Porto Carras Ερυθρό

Γιώργος Βέκιος.

Η εταιρεία:

Το Chateau Porto Carras 2009 είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο σημαντικού επιστήμονες της σύγχρονης οινολογίας, τον καθηγητή Emile Peynaud (1912 – 2004), του Πανεπιστημίου του Bordeaux. Μεγάλος γευσιγνώστης, με σημαντικό έργο στην Γαλλία, καθιέρωσε το 1971 τον πρώτο ελληνικό οίνο Π.Ο.Π. στον οποίο συμμετέχουν και ξένες ποικιλίες, αποσπώντας πολλές διακρίσεις. Πρόκειται για ένα χαρμάνι της ελληνικής ποικιλίας Λημνιό με τις γαλλικές Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc. Tα σταφύλια προέρχονται από το Μελίσσι, το ιστορικότερο αμπελοτόπι του κτήματος. Ωριμάζει για δύο χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια στη φιάλη για τουλάχιστον ακόμα δύο. Κυκλοφορεί μόνο σε εξαιρετικές σοδειές και η δυνατότητα παλαίωσης του ξεπερνά τα 25 έτη.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2009
Τύπος: Ερυθρό
Κατηγορία: ΠΟΠ Πλαγιές του Μελίτωνα
Ποικιλία: Λημνιό, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Αλκοόλ: 13,5 % Vol
Τιμή: 16,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Χρώμα πυκνό σκούρο αδιαπέραστο, ελαφρές κεραμιδί ανταύγειες. Στο άρωμα πολύπλοκο. Εντυπωσιάζει, ύστερα από μια δεκαετία, με τον νεανικό ακόμα χαρακτήρα του, διακρίνουμε μπαχαρικά (πιπέρια, κανέλα, γαρύφαλλο), γλυκό του κουταλιού βύσσινο, βανίλια από το βαρέλι και δέρμα. Στόμα στρωμένο, με καλή οξύτητα και τανίνες που έχουν μαλακώσει χωρίς να σβήσουν, στοιχεία που του προσδίδουν δύναμη για μεγάλη παλαίωση. Αρώματα στόματος μπαχαρικά.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Είναι ένα πλούσιο κρασί που θα το απολαύσετε με εξ’ ίσου πλούσια σε γεύση φαγητά. Ασφαλώς κρέας ψητό, μαγειρευτό με σάλτσα κρασιού. Κίτρινα τυριά και αλλαντικά. Θερμοκρασία κατανάλωσης: 18οC

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.