Σημείο Στίξης Ροζέ, Boutari Wines

Γιώργος Βέκιος.

Με την παρουσίαση του ροζέ αυτού κρασιού μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω μια τεχνική λεπτομέρια για το χρώμα των ροζέ και ερυθρών κρασιών, που συχνά δημιουργεί απορίες. Το χρώμα αυτών των κρασιών είναι απόλυτα φυσικό και οφείλεται στις χρωστικές που υπάρχουν στην φλούδα των σταφυλιών. Στα οινοποιεία, στην διάρκεια της ζύμωσης αφού αφαιρέσουν το κοτσάνι, βάζουν τις ρόγες μέσα στο μούστο και το χρώμα από τις φλούδες περνάει σε αυτόν χρωματίζοντάς τον.

Η Εταιρεία:

Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Μπουτάρη και σήμερα διοικείται από τον εγγονό του Κωνσταντίνο Μπουτάρη. Η εταιρεία σφράγισε το ξεκίνημα της με ένα ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα, την δημιουργία της «ΝΑΟΥΣΣΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ», του πρώτου ερυθρό εμφιαλωμένο κρασιού που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το 1906 κτίστηκε και το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο & κάβα λιανικής στη Νάουσα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Κρασιού. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει οινοποιεία στην Γουμένισσα, στην Αττική, στην Σαντορίνη και στην Κρήτη πολλά εκ των οποίων είναι επισκέψιμα.

Το Κρασί:

Εσοδεία: 2017
Τύπος: Ροζέ Ημίξηρος
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Αρκαδίας
Ποικιλία: Μοσχοφίλερο, Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ: 12,5 % vol
Τιμή: 6,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ελαφρά saumon χρώμα. Μύτη με αρκετή ένταση αναδεικνύει το τριαντάφυλλο του μοσχοφίλερου αλλά και νότες φρούτων όπως μήλο, βουτυράτο αχλάδι. Στόμα με γλυκό ξεκίνημα, στην συνέχεια η οξύτητα αρχίζει να το ισσοροπεί ενώ η συμμετοχή του Cabernet του έχει δώσει αρκετό σώμα. Αρώματα στο στόμα που θυμίζει τα φρούτα της μύτης.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνδυάζεται ιδανικά με πιάτα ζυμαρικών με λευκή ή ροζέ σάλτσα, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ξιφία, τόνο και άλλα ψάρια φούρνου. Επίσης, συνοδεύει άριστα φρούτα και επιδόρπια με βάση τη φράουλα και τα κεράσια. Σερβίρεται στους 8-12°C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.