Επιτυχημένη εμφάνιση της Ελληνικής Ένωσης Bartenders στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό cocktail

Η Ένωση Βartenders Ελλάδος συμμετείχε στο 44o Παγκόσμιο Διαγωνισμό Cocktail 2018, που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Barternders στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 1 έως 6 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή 56 χωρών. Οι έλληνες πρωταθλητές Μιχάλης Εμμανουήλ και Αχιλλέας Θανασούδας εκπροσώπησαν με το καλύτερο τρόπο την ελληνική bartending σκηνή.

Για να διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο διαγωνισμό κέρδισαν τη πρώτη θέση, αντίστοιχα στις κατηγορίες Classic cocktail και Flairtending, στο 23ο Πανελλήνιο Πρωταθλήμα cocktail, που είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 13ης HO.RE.CA, 09-12 Φεβρουαρίου 2018 στο Metropolitan Expo.

O 44ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Cocktail ήταν μέρος του 67ου ετήσιου συνεδρίου που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Barternders και φιλοξενήθηκε από την Εσθονική Ένωση Bartenders στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 1 έως 6 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή 56 χωρών. Το εξαήμερο αυτό συνέδριο είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε: την ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Bartenders με περισσότερες από 60 χώρες μέλη, work shops και master classes, με θέματα τις νέες τάσεις παγκοσμίως στα cocktails και στα αλκοολούχα ποτά, και τους διαγωνισμούς: Classic cocktail και Flairtending (free style).

O Μιχάλης Εμμανουήλ, που ζει στη Λαμία και εργάζεται στο bar TEN, έλαβε μέρος στη κατηγορία Pre Dinner, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με το cocktail του, “Josephine”.

Η συνταγή του Μιχάλη
Josephine
3 cl Angostura 1918, rum
2 cl Mandarine Napoleon
1 cl Marendry, Fabbri
0,5 cl Black Cherry, Real
3 slices Orange, fresh
1 piece Beetroot


Ο Αχιλλέας Θανασούδας που ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στο bar The Blue Cap, έλαβε μέρος στην απαιτητική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατηγορία Flairtending (show bar), καταλαμβάνοντας την 19η θέση, με ένα πεντάλεπτο πρόγραμμα γεμάτο περίτεχνες και εντυπωσιακές ρουτίνες, παρασκευάζοντας το cocktail του, “The road of success”.

Η συνταγή του Αχιλλέα
The road of success
3 cl Riga Black Balsam Currant
2,5 cl Courvoisier VSOP
2 cl Blackberry Real
0,5 cl Monin Tonga Bean
2 cl Lemon juice, fresh
2 piece Ginger root, fresh

Την αποστολή ακολούθησαν 14 φίλοι και μέλη της Ένωση Βartenders Ελλάδος, υποστηρίζοντας τους έλληνες πρωταθλητές στις προσπάθειες τους.

Η Ένωση Βartenders ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της, για τη βοήθεια που προσφέρουν πάντα στους Έλληνες Bartenders, στη προσπάθεια τους να αναβαθμίσουν το επίπεδο της bartending σκηνής στην Ελλάδα.

Οι χορηγοί της ΕΜΕ για το έτος 2018 είναι
HORECA, ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ B.Σ. – METAXA, FABBRI 1905, LE BON GOURMET, ABEK AE – JET SMOOTHIES, SPOTLIGHT, ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ, KAFEA TERRA AEBE, BARADDICE

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.