Ούζο Μπλε, Βαρβαγιάννη

Γιώργος Βέκιος.

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο Πλωμάρι της Λέσβου από την Οδησσό της Ρωσίας, φέρνοντας μαζί του την εμπειρία και την γνώση της απόσταξης. Σε αυτόν τον τόπο, που η εύφορη γη και το εξαίσιο κλίμα αποδίδουν μέχρι και σήμερα μια μοναδική ποικιλία γλυκάνισου, δημιούργησε το πρώτο του απόσταγμα – το Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε – το οποίο εδώ και 150 χρόνια μέσα από τις επόμενες 5 γενιές που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να χαρίζει όμορφες γευστικές στιγμές.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Τύπος: 100% απόσταγμα γλυκάνισου
Αλκοόλ: 46% vol
Τιμή: 3,50 – 4,50 ευρώ /200ml

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Μεγάλη ένταση αρώματος που πλημμυρίζει το δωμάτιο με το που θα ανοίξεις το μπουκάλι. Επικρατεί το άρωμα του γλυκάνισου μαζί με φινετσάτες νότες μέντας, δυόσμου και σπόρων μάραθου. Διακριτικές νύξεις βανίλιας, φλούδες πράσινου νεραντζιού και ένα ελαφρύ άρωμα αποξηραμένων βοτάνων συμπληρώνουν το αρωματικό προφίλ αυτού του ούζου. Μαλακό θερμό στόμα με μία γλυκιά επίγευση σε φόντο βανίλιας και καραμέλας.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν σκέφτομαι ούζο το μυαλό μου ταξιδεύει αυτόματα σε μία παραλία και ένα πιάτο με χταποδάκι στα κάρβουνα!

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.