Ασύρτικο – Μαλαγουζιά, Θηβαϊκή Γη

Γιώργος Βέκιος.

Στους πρόποδες του όρους Σφίγγα, εκεί που έζησε το μυθικό τέρας, και στην θέση παλιάμπελα, που υποδεικνύει την διαχρονική ύπαρξη αμπελιών, βρίσκεται ο αμπελώνας της Θηβαϊκής Γης. Στα 120 ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται αρκετές ποικιλίες (ελληνικές και ξένες). Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Βάγια Βοιωτίας και είναι επισκέψιμο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα. Για τις ομαδικές επισκέψεις είναι απαραίτητο το ραντεβού (τηλ.: 22620-62246, fax: 22620-62242, e-mail: info@thivaikigi.gr)

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2016
Κατηγορία: ΠΓΕ Θηβαϊκός
Τύπος: Λευκό
Ποικιλία: Ασύρτικο 40%, Μαλαγουζιά 60%
Αλκοόλ: 13,5 %

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Αχνοκίτρινο. Αρωματικά έντονο με στοιχεία της Μαλαγουζιάς που θυμίζουν τριαντάφυλλο, μοσχάτο κρασί, λευκόσαρκα ροδάκινα. Στόμα με γλυκιά την πρώτη εντύπωση, μαλακό με μέτρια οξύτητα, εδώ το Ασύρτικο είναι διακριτικό. Αρκετά παχύ και στρογγυλό. Μέτρια σε μάκρος επίγευση αρώματα βοτάνων και μοσχολέμονου.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Λευκά κρέατα, μοσχάρι κατσαρόλας (ελαφρά λευκή σάλτσα λεμονάτη και κρέμα γάλακτος), κοτόπουλο στο φούρνο, ψάρια στο ατμό. Αρωματικά πιάτα που συμμετέχουν σάλτσες με βότανα. Επίσης με μαλακά κίτρινα τυριά ελαφράς ωρίμανσης ή λευκά με ήπιες γεύσεις. Πίνεται δροσερό στην θερμοκρασία των 8 -10 οC.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Θέλετε να ενημερώνεστε για την κυκλοφορία του περιοδικού
αλλά και για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.