Ασύρτικο, Άκραθος Νέες Χώρες

Ασύρτικο, Άκραθος Νέες Χώρες

Το κρασί «Ασύρτικο» από το οινοποιείο «Άκραθος – Νέες Χώρες» παρουσιάζει και περιγράφει ο Γιώργος Βέκιος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6 FM και τους ακροατές της εκπομπής «Το Καταφύγιο των Κυνηγών».

Η εταιρεία Άκραθος:

Από τις ανατολικές πλευρές του Χολομώντα (στο μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής) ο βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνας του οινοποιείου «Άκραθος – Νέες Χώρες» είναι εγκατεστημένος σε υψόμετρο από 550 – 700 μέτρα. Εκεί, τα αμπέλια δέχονται την ευεργετική δροσιά της θάλασσας και αντιμετωπίζουν τέλεια την ζέστη που κυριαρχεί την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών. Οι τέσσερεις ποικιλίες της εταιρείας αγναντεύουν την θάλασσα: το Ασύρτικο, το Sauvignon blanc, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, ποικιλίες μετανάστες που όπως φαίνεται δείχνουν πως αγάπησαν την καινούρια τους πατρίδα…

Το κρασί Ασύρτικο Άκραθος:

Εσοδεία: 2017
Tύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Χαλκιδική
Ποικιλία: Ασύρτικο
Αλκοόλ: 13,00 % vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Ασύρτικο Άκραθος:

Στην όψη έχουμε ένα κρασί με εξαιρετικά ανοιχτό ασημοπράσινο χρώμα. Η μύτη παρουσιάζεται εκφραστική και χαρακτηρίζεται από φρέσκο φρούτο και κυρίως λεμόνι, αχλάδι και μήλο συνοδευόμενα και από κάποιες φυτικές νότες. Το στόμα έχει καλό πάχος, μία μέτρια προς καλή λιπαρότητα και αρκετά αισθητή οξύτητα, που μαρτυράει τον χαρακτήρα της ποικιλίας του Ασύρτικου. Η επίγευσή του θα σας αφήσει το ίδιο φρουτώδη χαρακτήρα που συναντήσαμε και στη μύτη.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ο συνδυασμός της αλκοόλης και της οξύτητας δίνουν σε αυτό το κρασί ένα γερό σκελετό και το κάνουν κατάλληλο για συνοδευτικό φαγητού. Για αυτό και προτείνεται να συνοδέψει ωμά θαλασσινά (όπως μύδια και γυαλιστερές) αλλά και λευκό κρέας στην κατσαρόλα λεμονάτο ή σβησμένο με λευκό κρασί. Από τα τυριά προτιμήστε να διαλέξετε λευκά τυριά, όπως την φέτα που είναι αλμυρή και η τραγανή οξύτητα του κρασιού θα μπορέσει να την τιθασέψει. Σερβίρεται στους 10– 12 °C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

• • •

Θέλετε περισσότερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα;
Τότε μείνετε συνδεδεμένοι για να δείτε και τα υπόλοιπα!